С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Калин Златков с две победи в слалом за ФИС в Банско

Националът Калин Златков (Юлен) спечели и двата слалома за Купа „Юлен“, които се проведоха днес в Bansko Winter Resort и бяха от календара на ФИС. В първия, софиянецът завърши с 0,90 сек. пред друг представител на националния ни тим, Константин Стоилов (Витоша ски), и на 1,38 сек. пред младежкия национал Атанас Петров (Ледени ангели). Във втория, Златков спечели вече с 1,86 сек. пред Стоилов. Трети на 2,69 сек. е младежкият национал Иван Главчев (Юлен). Участие в състезанията взеха и част от младежките ни национали по сноуборд. В първия слалом, световният шампион от Банско 23, Тервел Замфиров (Юлен), зае девето място, а във втория не завърши. Сребърният медалист от първенството в Банско, Александър Кръшняк (Юлен), се нареди два пъти на 10-то място. При жените, първа и в двата слалома е Лирика Дева (Косово). Елена Стоилова (Мотен) е с едно второ и едно трето място, а Лиляна Питова (Банско) е трета в първия слалом. Състезанията бяха организирани от домакините от „Юлен“, а участие взеха мъже и жени от 5 държави.

Фото Иван Обрейков

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

ФИС с отлична оценка за детските стартове по ски за Купа „Капи“

Най-голямото международно състезание по ски за деца в България – купа „Капи“ събра в Банско 200 таланти от рекордните за този ранг надпревари 12 държави. Организатори на събитието бяха „Юлен“ АД и БФСки.

Купа „Пампорово“ събра за 2 слалома талантите в ските до 16 г

Купа „Пампорово“ събра за два слалома младите ни таланти в ските до 14 и до 16 години.

БФСки проведе днес общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес общо събрание във връзка с изискване в програмата за финансиране на спортните клубове на Министерството на младежта и спорта.

генерални спонсори
партньори