С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Калин Златков с две победи в слалом за ФИС в Банско

Националът Калин Златков (Юлен) спечели и двата слалома за Купа „Юлен“, които се проведоха днес в Bansko Winter Resort и бяха от календара на ФИС. В първия, софиянецът завърши с 0,90 сек. пред друг представител на националния ни тим, Константин Стоилов (Витоша ски), и на 1,38 сек. пред младежкия национал Атанас Петров (Ледени ангели). Във втория, Златков спечели вече с 1,86 сек. пред Стоилов. Трети на 2,69 сек. е младежкият национал Иван Главчев (Юлен). Участие в състезанията взеха и част от младежките ни национали по сноуборд. В първия слалом, световният шампион от Банско 23, Тервел Замфиров (Юлен), зае девето място, а във втория не завърши. Сребърният медалист от първенството в Банско, Александър Кръшняк (Юлен), се нареди два пъти на 10-то място. При жените, първа и в двата слалома е Лирика Дева (Косово). Елена Стоилова (Мотен) е с едно второ и едно трето място, а Лиляна Питова (Банско) е трета в първия слалом. Състезанията бяха организирани от домакините от „Юлен“, а участие взеха мъже и жени от 5 държави.

Фото Иван Обрейков

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори