С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

10 сноубордисти ще представят България на Световната купа в Пампорово.

България ще бъде представена от 10 състезатели в стартовете на паралелен слалом от Световната купа в Пампорово (20-21 януари). Големият ас на отбора е носителят на Световната купа за 2016 г., Радослав Янков, който днес ще кара в паралелния слалом за СК в Бад Гащайн. Шампионите на планетата при младите от Банско 2023, Тервел Замфиров и Петър Гергьовски, сребърният медалист от този шампионат, Александър Кръшняк, и четвъртият, Кристиян Георгиев, се подготвят на пълни обороти за Пампорово. Останалите ни представители за Световната купа са Теодора Пенчева, Димитър Ганчев, Георги Милчев, Станислав Вангелов и Петър Гьошарков. Официалните тренировки в Пампорово са насрочени за петък (19 януари). С най-голям тим в Пампорово пристига Австрия – 18 сноубордисти (11 мъже и 7 жени). Общо участие ще вземат 97 състезатели (мъже и жени) от 16 държави.

Община Чепеларе организира безплатен транспорт до и от Пампорово за двата кръга от Световната купа по сноуборд паралелен слалом, които ще се проведат на писта "Стената". Подробният график на транспорта, който ще тръгва от автогарата в Чепеларе, ще бъде публикуван на официалните интернет и фейсбук страници на Община Чепеларе. Осигурени са също и пакетирани храни за децата от училищата на територията на община Чепеларе, които са заявили, че желаят да присъстват и подкрепят Радослав Янков и останалите ни национали. На учениците ще бъдат раздадени още български флагове и вувузели. Безплатен транспорт за двата състезателни дни ще има и от Смолян, като детайли за организацията ще бъдат обявени в близките дни.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори