С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Топ 5 за Радо Янков и във втория паралелен слалом в Пампорово

Звездата на българския сноуборд Радослав Янков завърши на пето място във втория паралелния слалом от Световната купа по сноуборд в Пампорово. Асът ни, който вчера предизвика фурор с третото си място в първия старт, днес имаше малшанс. В квалификациите сутринта той даде второ време, а с това направи и заявка за нов подиум. На осминафинала Янков се наложи с лекота над Себастиан Кислингер (Ав). За място в топ4 той кара срещу Андреас Промегер (Ав). Всичко за Радо в тази серия вървеше добре до средата, когато в опит да кара по-агресивно по по-бързото червено трасе той допусна лека грешка от която Промигер се възползва за да победи. Въпреки това Янков бе посрещнат на финала с бурни овации от многобройните си фенове, които бяха дошли и днес на Пампорово заради него.
С представянето си в Пампорово Радослав Янков влезе в топ 10 на генералното класиране на паралелните дисциплини в сноуборда. Българинът е десети с 207 точки, лидер е австриецът Бенямин Карл с 383 точки. За малката купа в паралелния слалом Янков е шести със 169 точки.
Кореецът Сангхо Ли, олимпийски вицешампион от ПьонгЧанг 2018, спечели състезанието след победа в големия финал срещу австриеца Промегер с 0.08 секунди аванс.
Трети остана австриецът Фабиан Обман, който в малкия финал се наложи срещу американеца Коди Уинтърс. Силно се представиха и днес младите ни таланти. Петър Гергьовски и Тервел Замфиров завършиха на 19-то място. Александър Кръшняк е 26-ти, а Кристиан Георгиев е 33-ти. Останалите ни участници заеха съответно 40-то място Петър Гьошарков, 43 Димитър Ганичев и 45 Георги Милчев.
При жените втора победа в Пампорово постигна трикратната олимпийска шампионка Естер Ледецка. Чехкинята спечели финала днес само със стотна аванс пред австрийката Забине Шьофман. Ледецка този сезон участва в алпийските ски и стартира в сноуборда за първи път в Пампорово през тази кампания.
В малкия финал при жените японката Цубаки Мики надделя над германката Шейен Лох. Теодора Пенчева е 24-та. След финала Ледецка заяви, че е много щастлива от победата и благодари за страхотната организация на Българската федерация по ски и на любезните домакини от „Пампорово“ АД. Ли също бе категоричен, че по-добра организация на Световна купа този сезон от тази в Пампорово не е виждал.
Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев, президентът на БФ ски Цеко Минев и мажоритарният собственик на „Пампорово“ АД Цветелина Бориславова наградиха призьорите от днешното състезание. Освен емоциите от представянето на Радо и останалите ни състезатели феновете се забавляваха във фензоната където ги чакаха много изненади от Generali, Каменица и Inbet.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори