С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Нов силен резултат за Алберт Попов в Световната купа

Алберт Попов зае престижното 12-то място в слалома в Шладминг (Австрия), който е шести старт за Световната купа. Водещият ни алпиец финишира в двата манша за 1:47.09 минути (52.81 и 54.28), изоставайки на 1.89 секунди зад победителя Линус Щрасер, който водеше след първия манш.

26-годишният Попов беше на 23-то място след първата част от състезанието. Във втория манш обаче кара страхотно и даде трето време, което му помогна да се изкачи с 11 места напред в крайното класиране. Първи е Линус Щрасер (Германия) с 1:45.20 минути (50.46 и 54.74). Това е пети успех за Световната купа в кариерата на 31-годишния състезател от Мюнхен. Със спечелените 22 точки от Шладминг, Алберт вече има 88 точки и заема 18-то място за Световната купа в слалома. Следващият старт на Попов е слаломът за СК в Шамони на 4 февруари.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

ФИС с отлична оценка за детските стартове по ски за Купа „Капи“

Най-голямото международно състезание по ски за деца в България – купа „Капи“ събра в Банско 200 таланти от рекордните за този ранг надпревари 12 държави. Организатори на събитието бяха „Юлен“ АД и БФСки.

Купа „Пампорово“ събра за 2 слалома талантите в ските до 16 г

Купа „Пампорово“ събра за два слалома младите ни таланти в ските до 14 и до 16 години.

БФСки проведе днес общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес общо събрание във връзка с изискване в програмата за финансиране на спортните клубове на Министерството на младежта и спорта.

генерални спонсори
партньори