С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Позитивен снежен контрол за Световната купа в Банско

Стартовете от Световната купа по ски на 10 и 11 февруари 2024 г бяха потвърдени от ФИС днес. Лично рейс директорът на състезанията Виктор Гичев направи задължителния контрол на пистата по която ще се проведат гигантският слалом (10 февруари) и слаломът (11 февруари).
Заедно с Гичев бе и Георги Главчев, който от страна на домакините от „Юлен“. Световната купа в Банско е най-голямото спортно събитие в България за 2024 година. Над 20 големи световни телевизии ще излъчват на живо двата старта от Банско, като се очаква зрителите на надминат 100 милиона. Участие в Световната купа ще вземе елитът на световните ски начело с лидерът и актуален носител на големия Кристален глобус Марко Одермат (Швейц). Голямата звезда на българските ски Алберт Попов ще стартира на 11 февруари в слалома. Поради големия интерес към събитието билетите за трибуната във финална зона вече са на привършване.

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

ФИС с отлична оценка за детските стартове по ски за Купа „Капи“

Най-голямото международно състезание по ски за деца в България – купа „Капи“ събра в Банско 200 таланти от рекордните за този ранг надпревари 12 държави. Организатори на събитието бяха „Юлен“ АД и БФСки.

Купа „Пампорово“ събра за 2 слалома талантите в ските до 16 г

Купа „Пампорово“ събра за два слалома младите ни таланти в ските до 14 и до 16 години.

БФСки проведе днес общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес общо събрание във връзка с изискване в програмата за финансиране на спортните клубове на Министерството на младежта и спорта.

генерални спонсори
партньори