С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

15-то място за Радо Янков във втория ПГС в Криница

Поредно влизане в топ 16 на старт от Световната купа постигна днес Радослав Янков. Във втория паралелен гигантски слалом в Криница (Полша), националът ни завърши на 15-о място.

Както и 24 часа по-рано, асът ни премина успешно квалификациите. За разлика от вчера, когато участва в четвъртфиналите, днес Янков отстъпи още в първия елиминационен сблъсък на Аарън Марч (Италия). Победител в надпреварата стана австриецът Арвид Аунер. Във финала неговият съперник Маурицио Бормолини от Италия допусна грешка и не успя да завърши. Същата ситуация се случи и в малкия финал малко по-рано, в който австриецът Александър Пайер видя финала, а неговият съперник - италианецът Мирко Феличети - не.

В класирането за Световната купа след 11 от общо 13 старта води австриецът Бенямин Карл с 612 точки. След него са италианците Даниеле Багоца с 496 точки и Маурицио Бормолини с 488 точки. Радослав Янков е на 12-о място с 260 точки. Тъй като това бе последното състезание в паралелния гигантски слалом за сезона, класирането в дисциплината е финално. Носител на малката купа с 489 точки е Бенямин Карл. Втори е Промегер с 329 точки, а на трето място завършва италианецът Роланд Фишналер с 308 точки. Янков е на 21-ва позиция с 91 точки.

Последните два старта от Световната купа в паралелните дисциплини в сноуборда са слаломи и ще се проведат в Германия. На 9 март е надпреварата във Винтерберг, а седмица по-късно е състезанието в Берхтесгаден.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Перспективите пред България да бъде домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2028 г. бяха обсъдени на работна среща в президентската институция

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

генерални спонсори
партньори