С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

15-то място за Радо Янков във втория ПГС в Криница

Поредно влизане в топ 16 на старт от Световната купа постигна днес Радослав Янков. Във втория паралелен гигантски слалом в Криница (Полша), националът ни завърши на 15-о място.

Както и 24 часа по-рано, асът ни премина успешно квалификациите. За разлика от вчера, когато участва в четвъртфиналите, днес Янков отстъпи още в първия елиминационен сблъсък на Аарън Марч (Италия). Победител в надпреварата стана австриецът Арвид Аунер. Във финала неговият съперник Маурицио Бормолини от Италия допусна грешка и не успя да завърши. Същата ситуация се случи и в малкия финал малко по-рано, в който австриецът Александър Пайер видя финала, а неговият съперник - италианецът Мирко Феличети - не.

В класирането за Световната купа след 11 от общо 13 старта води австриецът Бенямин Карл с 612 точки. След него са италианците Даниеле Багоца с 496 точки и Маурицио Бормолини с 488 точки. Радослав Янков е на 12-о място с 260 точки. Тъй като това бе последното състезание в паралелния гигантски слалом за сезона, класирането в дисциплината е финално. Носител на малката купа с 489 точки е Бенямин Карл. Втори е Промегер с 329 точки, а на трето място завършва италианецът Роланд Фишналер с 308 точки. Янков е на 21-ва позиция с 91 точки.

Последните два старта от Световната купа в паралелните дисциплини в сноуборда са слаломи и ще се проведат в Германия. На 9 март е надпреварата във Винтерберг, а седмица по-късно е състезанието в Берхтесгаден.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори