С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Злато за Кристиан от световното, Тервел е втори, а Петър трети

Тоталният триумф на сноубордистите ни на младежкото световно в Лахтал (Ав) продължи и днес.
Кристиан Георгиев, който преди ден завърши четвърти в паралелния гигантски слалом, днес спечели световната титла в паралелния слалом. Среброто остана за Тервел Замфиров с изоставане от 0.08 секунди. За Замфиров това е втори сребърен медал след този в паралелния гигантски слалом.
Шампионът от Банско 2024, Петър Гергьовски добави днес втори бронз от първенството в Лахтал, след като спечели малкия финал и се нареди трети. Гергьовски бе по-бърз с 0.49 секунди от италианеца Майк Сантуари.
Друг от националите, Александър Кръшняк отпадна на четвъртфиналите, след като бе победен от Сантуари, а Ивайло Ерменков и Георги Караджинов приключиха участието си на осминафиналите.
Така българските състезатели при младежите спечелиха общо пет медала в последните два дни след среброто на Замфиров и бронза на Гергьовски в петък.
При девойките Аглика Георгиева и Андреа Коцинова не успяха да преодолеят квалификациите. Първенството продължава с отборната надпревара в неделя.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори