С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Цинзов и Стойчева спечелиха първите стартове за купа „Асеновград” 2016

През изминалия уикенд в Асеновград за трета поредна година „Спортен клуб Тритон Екстрийм” (Асеновград) и Спортен клуб по биатлон и ски „Мартели” (Пловдив) и Община Асеновград бяха организатори състезание по ски бягане с ролкови ски включени в програмата на ДСК на БФСки.

В първия състезателен ден и стартираха 70 състезатели от 9 клуба в пет възрастови групи. Състезанието се проведе в свободен стил, интервален старт, като различните възрастови групи пробягаха състезателни дистанции от 3км., 5км.и 10км.

При мъжете на 10 км свободен стил победата завоюва Веселин Цинзов (на снимката) с време 20:30,0 мин. След него се наредиха Йордан Чучуганов с 21:04,3 мин и Николай Виячев с 21:31,1 мин. При жените на 5 км, свободен стил победи Петя Стойчева с 11:36,0 мин. След нея са Нанси Окоро - 11:42,7 мин и Елена Дойнова с 13:48,4 мин.

Във втория състезателен ден първа при дамите в спринта, индивидуално, свободен стил е Нанси Окоро с 2:15,5 мин, пред Елена Дойнова 2:26,6 мин и Петя Стойчева с 2:32,5 мин. В спринта при мъжете, свободен стил първи отново е Веселин Цинзов с 1:48,6 мин, пред Йордан Чучуганов - 1:49,3 мин и Любомир Папарков - 1:49,8 мин.

Всички резултати от състезанието може да видите на http://www.bfski.com/cc/events.

В заключителната част от състезанието присъстваха Зам. Кмет на Община Асеновград Мария Вълканова и отговорника за спорта Георги Златев. Те спазиха обещанието състезанието да бъде включено в спортните прояви на град Асеновград, да бъде в центъра на града и ще подпомагат проявата и през следващата година.

Перспективите пред България да бъде домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2028 г. бяха обсъдени на работна среща в президентската институция

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

генерални спонсори
партньори