С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Сноуборд 03.11.2016

Радослав Янков трети за Европейската купа в Холандия

Носителят на Световната купа в паралелните дисциплини в сноуборда Радослав Янков започна подобаващо новия сезон. Роденият в Чепеларе спортист завърши трети в паралелния слалом за Европейската купа, който се проведе в залата в Ланграаф (Хол), където са на лагер от 10 дни с неговия треньор Георги Атанасов-Джоко.
Участие в старта взеха 82-а състезатели от цял свят, като от топ 30 не стартираха само 6. След грешка във втория кръг на квалификациите Радо влезе във финалите на последното 16-о място. В първия кръг от финалите Янков победи Андреас Промегер (Ав), а след това и неговия сънародник Бенджамин Карл. На полуфинала Радо отстъпи на Щефан Баумайстер (Гер). В малкия финал обаче българският ас надви носителя на Европейската купа за 2016-а година Санг-Хо Лии (Кор).
"Много съм доволен, че въпреки грешката във втория кръг на квалификацията Радо се мобилизира и кара отлично срещу Промингер и Карл, коментира от Георги Атанасов от Ланграаф. - Месец преди първата Световна купа сме доволни с това сравняване на часовницини с колегите. Радо се чувства добре, въпреки, че го е яд, че не влезе в големия финал".
Днес в Ланграаф ще се проведе още един паралелен слалом за Европейската купа в който Янков ще участва.

Банско с висока оценка от инспекцията на ФИС

Екип на ФИС, воден лично от новия рейс директор на стартовете за световната купа в алпийските ски за жени - Петер Гердол, инспектира днес ски зона Банско.

Първият летен лагер на алпийците приключи

Днес приключва първият лагер по физическа подготовка от подготвителния период на националния отбор по ски алпийски дисциплини.

Влади Зографски се ожени

Най-добрият български ски скачач, Владимир Зографски се ожени за дългогодишната си приятелка Агнешка Сковрон.

генерални спонсори

партньори