С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Сноуборд 03.11.2016

Радослав Янков трети за Европейската купа в Холандия

Носителят на Световната купа в паралелните дисциплини в сноуборда Радослав Янков започна подобаващо новия сезон. Роденият в Чепеларе спортист завърши трети в паралелния слалом за Европейската купа, който се проведе в залата в Ланграаф (Хол), където са на лагер от 10 дни с неговия треньор Георги Атанасов-Джоко.
Участие в старта взеха 82-а състезатели от цял свят, като от топ 30 не стартираха само 6. След грешка във втория кръг на квалификациите Радо влезе във финалите на последното 16-о място. В първия кръг от финалите Янков победи Андреас Промегер (Ав), а след това и неговия сънародник Бенджамин Карл. На полуфинала Радо отстъпи на Щефан Баумайстер (Гер). В малкия финал обаче българският ас надви носителя на Европейската купа за 2016-а година Санг-Хо Лии (Кор).
"Много съм доволен, че въпреки грешката във втория кръг на квалификацията Радо се мобилизира и кара отлично срещу Промингер и Карл, коментира от Георги Атанасов от Ланграаф. - Месец преди първата Световна купа сме доволни с това сравняване на часовницини с колегите. Радо се чувства добре, въпреки, че го е яд, че не влезе в големия финал".
Днес в Ланграаф ще се проведе още един паралелен слалом за Европейската купа в който Янков ще участва.

"Юлен" спечели и четирите титли в слалома от държавното първенство на най-младите

Най-добрите 75 алпийци при децата (до 14 и 16 г) стартираха в дисциплината слалом от втория ден на държавното първенство, което се провежда на писта "Витошко лале".

Ева Вукадинова с подиум в Словения

Ева Вукадинова зае второ място на слалом в националното първенство на Словения при девойките.

Мария Киркова с впечатляващ бенефис

Най-успешната българска алпийка, Мария Киркова приключи професионалната си кариера с голям бенефис на писта "Витошко лале".

генерални спонсори

партньори