С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Ски бягане 16.11.2016

Цинзов и Чучуганов откриват сезона във Финландия

Най-добрите български ски бегачи Веселин Цинзов и Йордан Чучуганов ще открият новия сезон със стартове от 18 до 20 ноември в Сариселкае (Финл). Състезанията са въвеждащи към предстоящите стартове за Световна купа, планирани за края на месец ноември в Куусамо (26-27 ноември).

След подготовка на глетчер в Рамзау (Австрия) Веселин Цинзов и Йордан Чучууганов продължават подготовката си на сняг в Олос (Финландия). Те ще останат там до края на месец ноември. Юношеският национален отбор по ски бягане (на снимката) е на тренировъчен лагер в Леви (Финландия). Надморската височина на Леви е 531 м, но локацията над полярния кръг позволява над 200 дни в годината да има сняг, което прави състезанието много атрактивно за любителите на зимните спортове. За скиорите бегачи има изградени осветени писти за ски бягане с дължина от 230 км.

Алберт Попов с първи тренировки на сняг

Алберт Попов започна подготовката си за новия сезон с първи лагер на сняг

Националите по ски се включиха в старта на летния сезон в Банско

Националите по ски, начело с Алберт Попов се включиха в старта на летния сезон в Банско.

Home office организация на работа за служителите на Българската федерация по ски

В съответствие с наложените ограничения и препоръки за възпиране разпространението на COVID-19 Българска федерация по ски преминава към HOME OFFICE организация на работа. По обективни причини оставащите прояви от Държавния спортен календар на БФСки няма да бъдат проведени. При възможност, отменените Държавни първенства за 2020г. ще бъдат проведени през месец декември.

генерални спонсори

партньори