С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Ски бягане 16.11.2016

Цинзов и Чучуганов откриват сезона във Финландия

Най-добрите български ски бегачи Веселин Цинзов и Йордан Чучуганов ще открият новия сезон със стартове от 18 до 20 ноември в Сариселкае (Финл). Състезанията са въвеждащи към предстоящите стартове за Световна купа, планирани за края на месец ноември в Куусамо (26-27 ноември).

След подготовка на глетчер в Рамзау (Австрия) Веселин Цинзов и Йордан Чучууганов продължават подготовката си на сняг в Олос (Финландия). Те ще останат там до края на месец ноември. Юношеският национален отбор по ски бягане (на снимката) е на тренировъчен лагер в Леви (Финландия). Надморската височина на Леви е 531 м, но локацията над полярния кръг позволява над 200 дни в годината да има сняг, което прави състезанието много атрактивно за любителите на зимните спортове. За скиорите бегачи има изградени осветени писти за ски бягане с дължина от 230 км.

Националите тренират с австрийци и словенци

Ползотворни тренировки проведоха националите на глетчера Хинтертукс.

Банско с първа инспекция за световното първенство

Екип на Международната федерация по ски направи първа инспекция на Банско във връзка с домакинството на Световното първенство за младежи и девойки през 2021 г.

Ски скок 29.09.2019

Купа "Самоков" събра 20 млади таланти в ски скока

Първото издание на купа "Самоков" по ски скок, организирано от СК ОТП под егидата на община Самоков, събра на едноименната шанца 20 талантливи момичета и момчета във възрастовите групи до 9, до 12 и до 15 г.

генерални спонсори

партньори