С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Радо Янков с бронз на старта на Световната купа


Носителят на големия кристален глобус в сноуборда Радослав Янков започна достойно защитата на трофея с трето място в паралелния гигантски слалом, който се проведе днес в Кареца (Ит). В малкия финал българският талант победи кореецът Санг-Хо Лии. Титлата в Кареца спечели Бенямин Карл (Ав), който надви в големия финал Андрей Соболев (Рус). На осминафиналите Радо се справи с олимпийския шампион Вик Уайлд (Рус), а на четвъртфинала победи Рок Маргук (Слвн). За третото място Янков взима 600 т. Карл е с 1000, а Соболев с 800. В събота (17 декември) Радо ще участва във втория старт за Световната купа в Кортина Д' Ампецо (Ит). Там ще се проведе паралелен слалом.
"Важно бе да вляза в тройката в Кареца, а и преди това да си направя квалификацията, коментира от Италия Янков. Според неговия треньор Георги Атанасов напрежението при Радо е било със сигурност по-голямо от преди година, когато все още нямаше подиум за Световната купа.
"След като спечели глобуса очакванията към него вече са големи, а и това напрежение върху Радо си оказа влияние. За съжаление не стигна до финала, заради по-бавното червено трасе. За мен обаче подиума в Кареца е голямо постижение. Резултата е доказателство, че няма нищо случайно в нашия тим. Видя се, че и за този сезон Радо е готов да е в топ 3. Стартът на сезона за мен е отличен".

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

Кристиан Георгиев взе титлата и в паралелния слалом

Кристиан Георгиев (Юлен) взе златото и в паралелния слалом

генерални спонсори
партньори