С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Сани Жекова стартира с №32 в квалификацията

Хотел "Стражите" бе домакин днес на тегленето на жребия за квалификацията в спринткроса от програмата на Световната купа по сноуборд в Банско. Участие в тегленето и срещата с капитаните на отборите взеха Уве Байер, рейс директор на ФИС в сноуборда, Георги Бобев, зам.председател на организационния комитет, Виктор Гичев, шеф на състезанието и Екатерина Лаготская, технически делегат на ФИС.
Участие в квалификацията при жените на 2 февруари от 13,30 ч ще вземат 27 състезателки от 12 нации. Сани Жекова ще стартира 16-а поред с №32. Първите 24 при дамите се класират за финалите на 4 февруари. Номерът на Сани получи нейния баща и треньор Виктор Жеков.
При мъжете в квалификацията на 2 февруари от 11,15 ч ще участват 68 състезатели от 23 нации. Те ще карат за 48 места, даващи право на участие на финалите на 4 февруари.
Българският представител и дебютант в състезания от този ранг Валентин Миладинов ще стартира 68-и с №112. Той доби право на участие в Банско след като спечели 2 старта в последната седмица и натрупа нужните точки за Световна купа. Номерът на Валентин получи неговия треньор Сотир Марков.
"Свършена е огромна работа в Банско. Аз обаче не съм и очаквал нищо друго, защото имате голям опит от стартовете в световната купа по ски", коментира Уве Байер, директор към ФИС по сноуборда.

Перспективите пред България да бъде домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2028 г. бяха обсъдени на работна среща в президентската институция

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

генерални спонсори
партньори