С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Сноуборд 01.02.2017

Сани Жекова стартира с №32 в квалификацията

Хотел "Стражите" бе домакин днес на тегленето на жребия за квалификацията в спринткроса от програмата на Световната купа по сноуборд в Банско. Участие в тегленето и срещата с капитаните на отборите взеха Уве Байер, рейс директор на ФИС в сноуборда, Георги Бобев, зам.председател на организационния комитет, Виктор Гичев, шеф на състезанието и Екатерина Лаготская, технически делегат на ФИС.
Участие в квалификацията при жените на 2 февруари от 13,30 ч ще вземат 27 състезателки от 12 нации. Сани Жекова ще стартира 16-а поред с №32. Първите 24 при дамите се класират за финалите на 4 февруари. Номерът на Сани получи нейния баща и треньор Виктор Жеков.
При мъжете в квалификацията на 2 февруари от 11,15 ч ще участват 68 състезатели от 23 нации. Те ще карат за 48 места, даващи право на участие на финалите на 4 февруари.
Българският представител и дебютант в състезания от този ранг Валентин Миладинов ще стартира 68-и с №112. Той доби право на участие в Банско след като спечели 2 старта в последната седмица и натрупа нужните точки за Световна купа. Номерът на Валентин получи неговия треньор Сотир Марков.
"Свършена е огромна работа в Банско. Аз обаче не съм и очаквал нищо друго, защото имате голям опит от стартовете в световната купа по ски", коментира Уве Байер, директор към ФИС по сноуборда.

"Юлен" спечели и четирите титли в слалома от държавното първенство на най-младите

Най-добрите 75 алпийци при децата (до 14 и 16 г) стартираха в дисциплината слалом от втория ден на държавното първенство, което се провежда на писта "Витошко лале".

Ева Вукадинова с подиум в Словения

Ева Вукадинова зае второ място на слалом в националното първенство на Словения при девойките.

Мария Киркова с впечатляващ бенефис

Най-успешната българска алпийка, Мария Киркова приключи професионалната си кариера с голям бенефис на писта "Витошко лале".

генерални спонсори

партньори