С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Сноуборд 01.02.2017

Сани Жекова стартира с №32 в квалификацията

Хотел "Стражите" бе домакин днес на тегленето на жребия за квалификацията в спринткроса от програмата на Световната купа по сноуборд в Банско. Участие в тегленето и срещата с капитаните на отборите взеха Уве Байер, рейс директор на ФИС в сноуборда, Георги Бобев, зам.председател на организационния комитет, Виктор Гичев, шеф на състезанието и Екатерина Лаготская, технически делегат на ФИС.
Участие в квалификацията при жените на 2 февруари от 13,30 ч ще вземат 27 състезателки от 12 нации. Сани Жекова ще стартира 16-а поред с №32. Първите 24 при дамите се класират за финалите на 4 февруари. Номерът на Сани получи нейния баща и треньор Виктор Жеков.
При мъжете в квалификацията на 2 февруари от 11,15 ч ще участват 68 състезатели от 23 нации. Те ще карат за 48 места, даващи право на участие на финалите на 4 февруари.
Българският представител и дебютант в състезания от този ранг Валентин Миладинов ще стартира 68-и с №112. Той доби право на участие в Банско след като спечели 2 старта в последната седмица и натрупа нужните точки за Световна купа. Номерът на Валентин получи неговия треньор Сотир Марков.
"Свършена е огромна работа в Банско. Аз обаче не съм и очаквал нищо друго, защото имате голям опит от стартовете в световната купа по ски", коментира Уве Байер, директор към ФИС по сноуборда.

Банско с висока оценка от инспекцията на ФИС

Екип на ФИС, воден лично от новия рейс директор на стартовете за световната купа в алпийските ски за жени - Петер Гердол, инспектира днес ски зона Банско.

Първият летен лагер на алпийците приключи

Днес приключва първият лагер по физическа подготовка от подготвителния период на националния отбор по ски алпийски дисциплини.

Влади Зографски се ожени

Най-добрият български ски скачач, Владимир Зографски се ожени за дългогодишната си приятелка Агнешка Сковрон.

генерални спонсори

партньори