С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Сноуборд 02.02.2017

Янков с жълтия №14 в квалификациите

Носителят на световната купа в паралелните дисциплини Радослав Янков ще стартира с №14 в квалификацията по папалелен гигантски слалом на 3 февруари в Банско. За разлика от останалите българският ас ще е с жълтия номер, като лидер в класирането за световната купа в паралелния гигантски слалом.
Тегленето на жребия и капитанска среща се проведе в хотел "Стражите" тази вечер. В листата на мъжете са 58 сноубордисти от 19 нации. В първия манш стартират 29 двойки. Във втория първите 16 от едното трасе карат първите 16 от другото. Класиралите се след 16 място в първия манш не продължават. За финала се класират най-бързите 16.
При жените ще участват 46 състезателки от 17 нации. Българската участничка Теодора Пенчева е с 46-и номер. Регламента и при дамите е същия като при мъжете.
Процедурата бе ръководена от Уве Байер, директор сноуборд към ФИС, Георги Бобев, вицепрезидент на организационния комитет на Световната купа в Банско и Виктор Гичев, директор на състезанието в Банско. Стартът на квалификациите е в 9,30 ч и се очаква да продължат до 11,30 ч. Финалите са от 13,30 ч.

Ски скок 13.01.2019

Зографски с точки за Световната купа в 10-и пореден старт

Владимир Зографски завърши на 27-мо място в кръга от Световната купа във Вал ди Фиеме (Италия).

Алберт и Камен ще участват в Аделбоден

Водещите ни състезатели в алпийските ски, Алберт Попов и Камен Златков ще участват на Световната купа в Аделбоден (Швейц).

Сноуборд 09.01.2019

Радо Янков с 200 точки в Бад Гащейн

Водещият ни сноубордист, Радослав Янков спечели 200 точки от паралелния слалом (ПСЛ) в Бад Гащейн (Ав).

генерални спонсори

партньори