С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Сноуборд 04.02.2017

Хиляди аплодират Жекова в Банско

Звездата в женския ни сноуборд Сани Жекова усети за пореден път обичта на българите към нея. Хиляди фенове дойдоха заради нея на "Бъндеришка поляна", за да й дадат сили във финалите на спринткроса за Световната купа. Тази дисциплина се провежда за първи път в историята на ФИС. Още от сутринта трибуната на финала се изпълни с фенове. Сани мина без проблеми четвъртфинала. На полуфинала обаче остана пета и така се класира за малкия финал. Въпреки това хиляди станаха на крака да я аплодират. Тя естествено им благодари от сърце и в тяхна чест спечели убедително малкия финал. Победителка в големия стана австралийката Бел Брокхоф. При мъжете първи стана Алесандро Хемерле (Ав).
Призьорите бяха наградени от служебния министър на спорта проф. Даниела Дашева, членът на Съвета на ФИС Роман Кумпост, трикратния олимпийски шампион Алберто Томба, главния изпълнителен директор на Fibank Васил Христов и от Мирослав Александров, мениджър "Корпоративни продажби" в Мтел и Цеко Минев президент на БФСки.

Ски скок 13.01.2019

Зографски с точки за Световната купа в 10-и пореден старт

Владимир Зографски завърши на 27-мо място в кръга от Световната купа във Вал ди Фиеме (Италия).

Алберт и Камен ще участват в Аделбоден

Водещите ни състезатели в алпийските ски, Алберт Попов и Камен Златков ще участват на Световната купа в Аделбоден (Швейц).

Сноуборд 09.01.2019

Радо Янков с 200 точки в Бад Гащейн

Водещият ни сноубордист, Радослав Янков спечели 200 точки от паралелния слалом (ПСЛ) в Бад Гащейн (Ав).

генерални спонсори

партньори