С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Хиляди аплодират Жекова в Банско

Звездата в женския ни сноуборд Сани Жекова усети за пореден път обичта на българите към нея. Хиляди фенове дойдоха заради нея на "Бъндеришка поляна", за да й дадат сили във финалите на спринткроса за Световната купа. Тази дисциплина се провежда за първи път в историята на ФИС. Още от сутринта трибуната на финала се изпълни с фенове. Сани мина без проблеми четвъртфинала. На полуфинала обаче остана пета и така се класира за малкия финал. Въпреки това хиляди станаха на крака да я аплодират. Тя естествено им благодари от сърце и в тяхна чест спечели убедително малкия финал. Победителка в големия стана австралийката Бел Брокхоф. При мъжете първи стана Алесандро Хемерле (Ав).
Призьорите бяха наградени от служебния министър на спорта проф. Даниела Дашева, членът на Съвета на ФИС Роман Кумпост, трикратния олимпийски шампион Алберто Томба, главния изпълнителен директор на Fibank Васил Христов и от Мирослав Александров, мениджър "Корпоративни продажби" в Мтел и Цеко Минев президент на БФСки.

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори