С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Сноуборд 05.02.2017

Радо Янков ще кара с №1 във втория старт в Банско

 

Носителят на Световната купа и лидер в класирането през настоящия сезон в паралелните дисциплини Радослав Янков ще бъде с №1 във втория старт в Банско на 5 февруари. Това стана ясно след тегленето на жребия на площада в Банско в събота вечер.
Българският ас спечели първия гигантски слалом на 3 февруари и според жребия ще кара в първата двойка от квалификациите на писта "Томба" с начален час 10,30 ч. Радо ще е по червеното трасе, а до него на синьото ще е Мирко Фелисети (Ит). На старт ще застанат 58 сноубордисти от 19 държави.
При жените българската участничка Теодора Пенчева ще е с №45 и ще кара на червеното трасе в последната 23-а двойка от квалификациите. Участват 46 жени от 17 нации.Финалите при мъжете и жените в които ще учасват най-добрите 16 от квалификациите стартират в 13,30 ч и се очаква да продължат до 14,45 ч, за когато е предвидена церемонията по награждаването. Входът за трибуните и финална зона, и в третия състезателен ден от Световната купа в Банско е свободен. БНТ ще излъчи пряко паралелния гигантски слалом от "Бъндеришка поляна". Всички зрители посетили стартовете ще могат да се включат и в проявите във Фен зоната организирани от генералните спонсори на Световната купа.
Нека всички подкрепим Радо и Теодора, и във втория им старт за Световната купа в Банско!

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Ски скок 24.06.2019

Първо състезание по ски скок за сезона

На възстановената ски шанца в Самоков, в неделя се проведе първото за сезона състезание по ски скок.

Банско с висока оценка от инспекцията на ФИС

Екип на ФИС, воден лично от новия рейс директор на стартовете за световната купа в алпийските ски за жени - Петер Гердол, инспектира днес ски зона Банско.

Първият летен лагер на алпийците приключи

Днес приключва първият лагер по физическа подготовка от подготвителния период на националния отбор по ски алпийски дисциплини.

генерални спонсори

партньори