С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Сноуборд 04.03.2017

Радо Янков спечели малката световна купа

Българският ас в сноуборда Радослав Янков спечели малката световна купа в дисциплината паралелен гигантски слалом. Днес той не успя за 10 стотни да влезе във финалите в Кайзери (Тур), но заради отпадане там на останалите претенденти Бенямин Карл (Ав) и Невин Галмарини българинът вече е недостижим за трофея в дисциплината. Заради лошото време домакините отложиха за неделя четвъртфиналите. Независимо от това няма как някой от продължаващите напред да задмине Янков. Единствено Андреас Промегер (Ав) може да измести Радо от първото място в генералното класиране в паралелните дисциплини. За целта той трябва да спечели в Кайзери. До края на сезона остава само един старт - паралелен слалом във Винтерберг (Гер). Именно тогава ще се реши и битката за големия кристален глобус в паралелните дисциплини.

"Юлен" спечели и четирите титли в слалома от държавното първенство на най-младите

Най-добрите 75 алпийци при децата (до 14 и 16 г) стартираха в дисциплината слалом от втория ден на държавното първенство, което се провежда на писта "Витошко лале".

Ева Вукадинова с подиум в Словения

Ева Вукадинова зае второ място на слалом в националното първенство на Словения при девойките.

Мария Киркова с впечатляващ бенефис

Най-успешната българска алпийка, Мария Киркова приключи професионалната си кариера с голям бенефис на писта "Витошко лале".

генерални спонсори

партньори