С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Сноуборд 04.03.2017

Радо Янков спечели малката световна купа

Българският ас в сноуборда Радослав Янков спечели малката световна купа в дисциплината паралелен гигантски слалом. Днес той не успя за 10 стотни да влезе във финалите в Кайзери (Тур), но заради отпадане там на останалите претенденти Бенямин Карл (Ав) и Невин Галмарини българинът вече е недостижим за трофея в дисциплината. Заради лошото време домакините отложиха за неделя четвъртфиналите. Независимо от това няма как някой от продължаващите напред да задмине Янков. Единствено Андреас Промегер (Ав) може да измести Радо от първото място в генералното класиране в паралелните дисциплини. За целта той трябва да спечели в Кайзери. До края на сезона остава само един старт - паралелен слалом във Винтерберг (Гер). Именно тогава ще се реши и битката за големия кристален глобус в паралелните дисциплини.

Ски скок 13.01.2019

Зографски с точки за Световната купа в 10-и пореден старт

Владимир Зографски завърши на 27-мо място в кръга от Световната купа във Вал ди Фиеме (Италия).

Алберт и Камен ще участват в Аделбоден

Водещите ни състезатели в алпийските ски, Алберт Попов и Камен Златков ще участват на Световната купа в Аделбоден (Швейц).

Сноуборд 09.01.2019

Радо Янков с 200 точки в Бад Гащейн

Водещият ни сноубордист, Радослав Янков спечели 200 точки от паралелния слалом (ПСЛ) в Бад Гащейн (Ав).

генерални спонсори

партньори