С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Сноуборд 15.03.2017

Сани Жекова: Стискам палци на Радо!

Звездата на българския женски сноуборд Сани Жекова се прибра в България след силното си представяне на световното първенство в Сиера Недава, където завърши на четвърто място в сноубордкроса. Пред многобройните медии, които я посрещнаха на летище София примата ни коментира представянето си на Световното и през целия сезон, както и очакванията й за участието на Радо Янков в Сиера Недава.
"Доволна и щастлива съм предвид, че имахме доста тежки обстоятелства. Получих много неприятна травма на дясната пета в първия тренировъчен ден, именно затова изпуснах официалната тренировка, именно заради сериозната болка, която не успяхме да контролираме дори с много сериозни инжекции, затова не успях и да се представя добре за квалификациите", коментира Жекова.
"Все пак се радвам, че успях да се събера за самите финали, направих едно никак не лошо каране, с което постигнах един добър резултат. Аз никога не съм губила мотивация, независимо пред какви предизвикателства се изправям. Последните 2-3 години имам доста травми, просто така се случва, такъв е спортът ми, той е доста сложен и ектозичен. Това е част от професията ми, заяви винаги позитивно настроената Сани.
"Трасето в Сиера Недава беше доста сложно, имаше три ритъм секции, бяха сложни заради промяната на условията. Сутрин трасето беше ледено, следобед пък се стопляше. Беше предизвикателство, затова имаше и толкова травми на мои колеги. Никога условията не са били причина да не дам всичко от себе си. Ако човек тръгне да се оплаква, нещата не отиват на добре. Трябва да живеем за момента и да разполагаме с това, с което разполагаме. Аз съм благодарна за обстоятелствата, които имах и приемам това за поредно предизвикателство, което ще ме направи по-силна, допълни тя.
А на въпрос, дали е доволна, че за поредна година ще завърши в топ 10 на Световната купа, Жекова отговори: "Честно казано не, защото бях и съм много добре физически подготвена и мисля, че не можахме да реализираме потенциала. Отново имах сблъсъци, леки контузии, които ме спираха да покажа по-дбори резултати. Надявам се на финалите на Световната купа във Вейзоназ идната седмица да направя едно по-добро класиране."
Звездата ни коментира и предстоящото участие в Сиера Невада на Радослав Янков, чийто първи старт в паралелния гигантски слалом бе отложен за четвъртък, а днес той ще кара в паралелния слалом:
"Условията бяха много тежки днес, радва се, че са взели решение да отложат състезанието. Стискам палци на Радо, знам, че той е в много добра форма, здрав е, позитивно настроен, не се притеснява и съм сигурен, че ще даде максимума от себе си, убедена е Сани.

In memoriam

Напусна ни големият български състезател и треньор по ски бягане Димитър Петров

Приключи общото събрание на Българската федерация по ски

Годишното общо събрание на членовете на Българската федерация по ски се проведе днес в сградата на ММС в София. Участие взеха клубовете, които са членове на БФСки, като бяха спазени и всички противоепидемични мерки.

Ски бягане 12.09.2020

Завърши Държавното лятно първенство по ски бягане

Завърши държавното лятно първенство по ски бягане, което се проведе в три дни на Юндола-Белмекен.

генерални спонсори

партньори