С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Медалист от Сочи 2014 стартира във Велинград

На 20 август 2017 г. за 21–ви път се организира традиционното състезание с ролкови ски купа „Велинград- Сивен”, което се провежда в изкачване, масов старт в свободен стил . И тази година проявата се организира с любезното съдействие на Кмета на Велинград Костадин Коев със подкрепата на „СИВЕН” , ВСК„Белмекен”, „Биатлон и ски бягане-Славия 1913”, „Белмекен Мастърс”ООД и Българска федерация по ски.

Очакваме тази година състезанието да бъде изключително силно, поради факта, че ни очакват ЗОИ 2018 в ПьонгЧанг и на подготовка на Белмекен има присъствието на олимпийски и световни шампиони е осезаемо.

Подадени са заявки за участие на състезатели от Русия, Украйна, Казахстан и България.

На старт ще застанат обичайните заподозрени като трикратният сребърен медалист от Сочи 2014, Максим Вилегжанин –печелил това състезание 4-ри пъти, Япаров, Ларков, и други 5 всички от национален отбор на Русия, а при жените за заявени Веденина и Жюкова. От Казахстан ще стартира Алексей Полторанин и неговия треньор, спаринг и ваксмайстор -Андрус Веерпалу от Естония . В състезанието ще стартира най-добрия ни състезател Веселин Цинзов, Йордан Чучуанов, а при жените Нанси Окоро.

Също така ще участват и национален отбор юноши девойки на Русия, и национален отбор Московска област.

Има обособени три старта:

19 км – старт от центъра на село Юндола до "ВСК Белмекен" за възрастови групи мъже, младежи до 23 г. и юноши до 20г. ,

9 км- пред хижа Куртово до "ВСК Белмекен за възрастови групи жени, девойки до 23 г., девойки до 20г. и юноши до 18г.

На 5 км.- ще застанат юноши до 16г., девойки 18г. и 16г. момичета, момчета 14г. и 12г.

Община Велинград е подсигурила медали в отделните възрастови групи, както и купи при мъже и жени. Предметни награди за мъже и жени ще бъдат предоставени от фирма Сивен.

 

 

БФСки проведе опреснителен семинар на ФИС

Българската федерация по ски бе домакин на годишния опреснителен семинар на ФИС, за технически делегати по ски алпийски дисциплини

Елитът в ските идва за Световната купа в Банско

Днес в София се проведе първата пресконференция посветена на Световната купа и старта на новия състезателен сезон на БФСки.

Състезатели и тренировъчни екипи на БФСки с обновена флота автомобили от Audi

• Деветте нови автомобила Audi Q7, Q5, Q3 и A3 бяха предоставени в шоурума на марката, Порше София Запад, дни преди старта на състезателния сезон 2019/2020
• Десета поредна година състезателите разчитат на quattro моделите през целия зимен сезон.

генерални спонсори

партньори