С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Медалист от Сочи 2014 стартира във Велинград

На 20 август 2017 г. за 21–ви път се организира традиционното състезание с ролкови ски купа „Велинград- Сивен”, което се провежда в изкачване, масов старт в свободен стил . И тази година проявата се организира с любезното съдействие на Кмета на Велинград Костадин Коев със подкрепата на „СИВЕН” , ВСК„Белмекен”, „Биатлон и ски бягане-Славия 1913”, „Белмекен Мастърс”ООД и Българска федерация по ски.

Очакваме тази година състезанието да бъде изключително силно, поради факта, че ни очакват ЗОИ 2018 в ПьонгЧанг и на подготовка на Белмекен има присъствието на олимпийски и световни шампиони е осезаемо.

Подадени са заявки за участие на състезатели от Русия, Украйна, Казахстан и България.

На старт ще застанат обичайните заподозрени като трикратният сребърен медалист от Сочи 2014, Максим Вилегжанин –печелил това състезание 4-ри пъти, Япаров, Ларков, и други 5 всички от национален отбор на Русия, а при жените за заявени Веденина и Жюкова. От Казахстан ще стартира Алексей Полторанин и неговия треньор, спаринг и ваксмайстор -Андрус Веерпалу от Естония . В състезанието ще стартира най-добрия ни състезател Веселин Цинзов, Йордан Чучуанов, а при жените Нанси Окоро.

Също така ще участват и национален отбор юноши девойки на Русия, и национален отбор Московска област.

Има обособени три старта:

19 км – старт от центъра на село Юндола до "ВСК Белмекен" за възрастови групи мъже, младежи до 23 г. и юноши до 20г. ,

9 км- пред хижа Куртово до "ВСК Белмекен за възрастови групи жени, девойки до 23 г., девойки до 20г. и юноши до 18г.

На 5 км.- ще застанат юноши до 16г., девойки 18г. и 16г. момичета, момчета 14г. и 12г.

Община Велинград е подсигурила медали в отделните възрастови групи, както и купи при мъже и жени. Предметни награди за мъже и жени ще бъдат предоставени от фирма Сивен.

 

 

Сноуборд 16.08.2019

Радо Янков с ползотворен лагер на Белмекен

Носителят на Световната купа в сноуборда за 2016-а, Радослав Янков приключи едноседмичния си лагер на Високопланинската база Белмекен.

Алпийците тренират с настроение на Саас-Фе

Водещите български скиори започнаха подготвителния си лагер на сняг на глетчера Саас-Фе (Швейцария).

Сноуборд 12.07.2019

БФСки организира треньорски семинар за кондиционна подготовка по Сноуборд

На 15-16.07.2019г. БФСки ще проведе треньорски семинар за кондиционна подготовка по Сноуборд. В семинара ще се включат всички клубни треньори от страната, както и част от треньорите по Freestyle Ski

генерални спонсори

партньори