С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Сноуборд 14.12.2017

Радо шести на старта в Световната купа

Носителят на малката световна купа в паралелния гигантски слалом Радослав Янков стартира сезона в Световната купа с шесто място. В италианския курорт Кареца българският ас даде шесто време в квалификациите. На осминафинала Янков победи с 0,12 сек най-добрия кореец Сан Хонлии, който преди седмица спечели старта за Европейската купа в Хохфюген (Гер). Заради по-доброто си класиране от квалификацията олимпийският шампион от Сочи Вик Уайлд (Рус) избра по-бързото трасе за четвъртфинала срещу Радо. Въпреки това Янков кара перфектно, но 5 врати преди финала неравност по трасето го извади от битката с руснака. Шестото място донесе на аса ни 400 т за Световната купа. Победата в Кареца спечели Андрей Соболев (Рус). Той би на финала Невин Галмарини (Швейц). Утре Радо ще стартира в Кортина д'Ампецо (Ит). В събота пак там е третият старт за сезона за СК, но на осветление. 

"Доволен съм от това, което направи Радо днес. Все пак все още напасваме отделни елементи от екипировката", коментира от Кареца Георги Атанасов-Джоко, треньор на Янков. При жените днес Теодора Пенчева остана 44-а на квалификацията. Победата във финалите спечели Естер Ледецка (Чехия), която кара успешно и в световната купа по ски алпийски дисциплини.

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Сноуборд 16.08.2019

Радо Янков с ползотворен лагер на Белмекен

Носителят на Световната купа в сноуборда за 2016-а, Радослав Янков приключи едноседмичния си лагер на Високопланинската база Белмекен.

Алпийците тренират с настроение на Саас-Фе

Водещите български скиори започнаха подготвителния си лагер на сняг на глетчера Саас-Фе (Швейцария).

Сноуборд 12.07.2019

БФСки организира треньорски семинар за кондиционна подготовка по Сноуборд

На 15-16.07.2019г. БФСки ще проведе треньорски семинар за кондиционна подготовка по Сноуборд. В семинара ще се включат всички клубни треньори от страната, както и част от треньорите по Freestyle Ski

генерални спонсори

партньори