С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Сноуборд 15.12.2017

Радо Янков осми в Кортина д’Ампецо

Водещият български сноубордист, Радослав Янков зае осмо място във втория си старт за сезона за Световната купа. В италианския зимен център Кортина д’Ампецо, Янков завърши осми в паралелния гигантски слалом. Мъгливото време в курорта попречи на Янков да се представи силно в квалификациите сутринта. С 10-о място в тях той нямаше голям шанс да избира трасе на финалите, които също се проведоха при тежки условия. 

На осминафиналите Радо победи Лукас Матис (Ав). В битката за влизане на полуфиналите обаче той кара по по-слабото червено трасе срещу световния шампион за 2015-а година Роналд Фишналер (Ит). Въпреки мъглата и по-бавното червено трасе Янков бе напълно равностоен на конкурента си. Едва в последните метри Фишналер измъкна победата с 0,10 сек. По-късно италианецът кара и в големия финал, но го загуби от Александър Пайер (Ав). Със спечелените днес 320 т Радо вече е шести в генералното класиране за световната купа в паралелните дисциплини със 720 т от два старта. Лидер е Невин Галмарини (Швейц) с 1300 т. Утре Янков ще стартира в паралелния слалом на осветление пак Кортина д’Ампецо.

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Сноуборд 16.08.2019

Радо Янков с ползотворен лагер на Белмекен

Носителят на Световната купа в сноуборда за 2016-а, Радослав Янков приключи едноседмичния си лагер на Високопланинската база Белмекен.

Алпийците тренират с настроение на Саас-Фе

Водещите български скиори започнаха подготвителния си лагер на сняг на глетчера Саас-Фе (Швейцария).

Сноуборд 12.07.2019

БФСки организира треньорски семинар за кондиционна подготовка по Сноуборд

На 15-16.07.2019г. БФСки ще проведе треньорски семинар за кондиционна подготовка по Сноуборд. В семинара ще се включат всички клубни треньори от страната, както и част от треньорите по Freestyle Ski

генерални спонсори

партньори