С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Радо Янков е Спортист №2 на България

Радослав Янков получи поредното признание за успехите които постигна през годината. Спортните журналисти гласуваха той да е Спортист №2 на България за 2017-а година. Преди него е само Григор Димитров, който завърши годината като №3 в световната ранглиста по тенис. Трета е водещата ни състезателка в художествената гимнастика Невяна Владинова.
Радо получи наградата си от своя баща Димитър. Церемонията Спортист на годината бе под №60 и бе организирана за поредна година от Нове холдинг с подкрепата на Еврофутбол и българският телеком Мтел.
Участие в анкетата взеха 145 спортни журналисти от 49 електронни и печатни медии.
"Поздравления за Радо за наградата, която получава. Поздравления и за треньорите, които го доведоха до това постижение. Искам да благодаря и на фен групата, която постоянно е с него и го подкрепя и му вярва. Благодаря на Българската федерация по ски и на Министерството на младежта и спорта. Приятни празници", заяви пред цяла България Димитър Янков.
Самият Радо, който преди година бе трети в тази класация благодари в изказването си първо на журналистите, които отново са го избрали на толкова предна позиция.
"Тъй като тази вечер церемонията е в чест и на родителите ни, искам да благодаря на баща ми и майка ми за това че са ме възпитали по този начин. А също така и за това, че съм такъв човек, какъвто съм в момента. Благодаря на треньора ми, на моя малък и силен екип в който са кондиционният ми треньор и моят физиотерапевт. Благодаря на Българската федерация по ски и на Министерството на младежта и спорта, и на всички спонсори, които ми помагат да стигна до това високо ниво. Благодаря ви и весело изкарване на празниците", коментира Радослав Янков.

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Сноуборд 16.08.2019

Радо Янков с ползотворен лагер на Белмекен

Носителят на Световната купа в сноуборда за 2016-а, Радослав Янков приключи едноседмичния си лагер на Високопланинската база Белмекен.

Алпийците тренират с настроение на Саас-Фе

Водещите български скиори започнаха подготвителния си лагер на сняг на глетчера Саас-Фе (Швейцария).

Сноуборд 12.07.2019

БФСки организира треньорски семинар за кондиционна подготовка по Сноуборд

На 15-16.07.2019г. БФСки ще проведе треньорски семинар за кондиционна подготовка по Сноуборд. В семинара ще се включат всички клубни треньори от страната, както и част от треньорите по Freestyle Ski

генерални спонсори

партньори