С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Алберт с нов подиум във Фолгария

Пореден силен старт на гигантски слалом направи днес националът ни в алпийските ски, Алберт Попов. Ден след като 20-годишният софиянец зае второ място в старта за ФИС във Форгария (Ит), той отново е на подиума. След пето време в първия манш и силно финално спускане Аби завърши трети само на 0,38 сек от победителя Ханес Зингерле (Ит). Втори е известният френски гигантист Томас Фанара. За резултата си Алберт взима 12,24 т, които са вторите му най-добри в дисциплината гигантски слалом. На 22 и 23 Попов ще стартира отново във Фолгария в гигантските слаломи за Европейската купа, които бяха пренасочени там от Вал д'Изер (Фр).

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Ски скок 24.06.2019

Първо състезание по ски скок за сезона

На възстановената ски шанца в Самоков, в неделя се проведе първото за сезона състезание по ски скок.

Банско с висока оценка от инспекцията на ФИС

Екип на ФИС, воден лично от новия рейс директор на стартовете за световната купа в алпийските ски за жени - Петер Гердол, инспектира днес ски зона Банско.

Първият летен лагер на алпийците приключи

Днес приключва първият лагер по физическа подготовка от подготвителния период на националния отбор по ски алпийски дисциплини.

генерални спонсори

партньори