С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Алберт с нов подиум във Фолгария

Пореден силен старт на гигантски слалом направи днес националът ни в алпийските ски, Алберт Попов. Ден след като 20-годишният софиянец зае второ място в старта за ФИС във Форгария (Ит), той отново е на подиума. След пето време в първия манш и силно финално спускане Аби завърши трети само на 0,38 сек от победителя Ханес Зингерле (Ит). Втори е известният френски гигантист Томас Фанара. За резултата си Алберт взима 12,24 т, които са вторите му най-добри в дисциплината гигантски слалом. На 22 и 23 Попов ще стартира отново във Фолгария в гигантските слаломи за Европейската купа, които бяха пренасочени там от Вал д'Изер (Фр).

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

"Юлен" спечели и четирите титли в слалома от държавното първенство на най-младите

Най-добрите 75 алпийци при децата (до 14 и 16 г) стартираха в дисциплината слалом от втория ден на държавното първенство, което се провежда на писта "Витошко лале".

Ева Вукадинова с подиум в Словения

Ева Вукадинова зае второ място на слалом в националното първенство на Словения при девойките.

Мария Киркова с впечатляващ бенефис

Най-успешната българска алпийка, Мария Киркова приключи професионалната си кариера с голям бенефис на писта "Витошко лале".

генерални спонсори

партньори