С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Алберт с рекорд в Европейската купа

Уникален резултат в алпийските ски, постигна днес талантливият ни национал, Алберт Попов. 20-годишният скиор зае 8-о място в гигантския слалом за Европейската купа във Фолгария (Ит). Алберт бе 18-и в първия манш, но с много силно каране във втория зае 8-то място само на 0,20 сек от третия Марсел Матис (Ав). Победител е Щефан Брейнщейнер (Ав). Зад нашия алпиец останаха Фабио Гщрейн (Ав), Сами Торсти (Фин), Андреа Балерин (Ит), Тим Хауген (Нор), Роберто Нани (Ит), Борнард Нетеланд (Нор).

За Попов това е първо влизане в топ 10 на Европейската купа. Със спечелените днес 32 т, той вече има 40 и заема 25-о място в класирането на гигантския слалом за Европейската купа. Утре Попов ще кара отново гигантски слалом за ЕК във Фолгария.

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Ски скок 13.01.2019

Зографски с точки за Световната купа в 10-и пореден старт

Владимир Зографски завърши на 27-мо място в кръга от Световната купа във Вал ди Фиеме (Италия).

Алберт и Камен ще участват в Аделбоден

Водещите ни състезатели в алпийските ски, Алберт Попов и Камен Златков ще участват на Световната купа в Аделбоден (Швейц).

Сноуборд 09.01.2019

Радо Янков с 200 точки в Бад Гащейн

Водещият ни сноубордист, Радослав Янков спечели 200 точки от паралелния слалом (ПСЛ) в Бад Гащейн (Ав).

генерални спонсори

партньори