С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Алберт с рекорд в Европейската купа

Уникален резултат в алпийските ски, постигна днес талантливият ни национал, Алберт Попов. 20-годишният скиор зае 8-о място в гигантския слалом за Европейската купа във Фолгария (Ит). Алберт бе 18-и в първия манш, но с много силно каране във втория зае 8-то място само на 0,20 сек от третия Марсел Матис (Ав). Победител е Щефан Брейнщейнер (Ав). Зад нашия алпиец останаха Фабио Гщрейн (Ав), Сами Торсти (Фин), Андреа Балерин (Ит), Тим Хауген (Нор), Роберто Нани (Ит), Борнард Нетеланд (Нор).

За Попов това е първо влизане в топ 10 на Европейската купа. Със спечелените днес 32 т, той вече има 40 и заема 25-о място в класирането на гигантския слалом за Европейската купа. Утре Попов ще кара отново гигантски слалом за ЕК във Фолгария.

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Банско с висока оценка от инспекцията на ФИС

Екип на ФИС, воден лично от новия рейс директор на стартовете за световната купа в алпийските ски за жени - Петер Гердол, инспектира днес ски зона Банско.

Първият летен лагер на алпийците приключи

Днес приключва първият лагер по физическа подготовка от подготвителния период на националния отбор по ски алпийски дисциплини.

Влади Зографски се ожени

Най-добрият български ски скачач, Владимир Зографски се ожени за дългогодишната си приятелка Агнешка Сковрон.

генерални спонсори

партньори