С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Сноуборд 26.01.2018

Министър Кралев награди победителите в Банско

Министърът на младежта и спорта, Красен Кралев връчи букетите на победителите на паралелния гигантски слалом от Световната купа по сноуборд в Банско. Първа при дамите е Естер Ледецка (Чех), а при мъжете спечели Джей Джей Андерсън (Кан). За чехкинята, която е лидер в класирането за СК, това бе първо участие на състезание в Банско. Канадецът пък не бе печелил от 2010-а година, когато стана олимпийски шампион във Ванкувър.
Официалното награждаване на призьорите ще е тази вечер по време на откриването на Световната купа на площада в планинския курорт.
Министър Кралев връчи българския трибагреник и подарък на Радослав Янков, който днес празнува 28-ия си рожден ден, с пожелание да има повод да го развее в ПьонгЧанг.
За съжаление Радо не успя да си подари и победа за рожденния ден, като отпадна в квалификациите. Нашето момче остана 18-и в пресявките с време 1:17.13 мин., като само 1 десета от секундата го лиши от място в топ 16 и класиране за осминафиналите.
Другите трима българи приключиха още след I манш в квалификациите, като Димитър Ганичев е 49-и, Станислав Вангелов - 51-ви, а Михаил Кръшняк – 52-ри. При жените Теодора Пенчева финишира на 33-о място и не успя да се класира за втория кръг на пресявките.
„Изключително доволен съм от нивото на организацията на Световната купа. За пореден път Банско и Българската федерация по ски показаха, че са отличен домакин. Коментарите на състезателите и треньорите също са, че сме перфектни. Министерството на младежта и спорта и българската държава подпомогнаха организацията с 900 000 лв. и сме много доволни от това, което виждаме до тук. Винаги е голям празник за българския спорт и любителите на зимните спортове, когато има такива домакинства“, заяви Кралев.
Министърът благодари и на медиите, които отразяват подобни събития, защото по този начин помагат с популяризирането на спорта сред подрастващите.
„Голямата цел на министерството с подпомагането на такива домакинства е колкото се може повече деца да станат свидетели на майсторството на такива състезатели като Естер и Джей Джей и нашите Сани Жекова и Радо Янков. Защото това ги мотивира да бъдат по-активни в спорта и да обичат планината. А само с привличането на повече деца в спорта можем да очакваме да имаме резултати при професионалистите. Излишно е да коментираме всяка година колко е важна за България тази реклама, която има с организирането на подобни форуми. Аз се гордея с домакинствата, които правим не само в алпийските ски, а и в другите спортове“, каза още министърът и допълни, че Световната купа се предава в 54 държави по целия свят.
Кралев подчерта, че на Банско ще се строи единствено втори кабинков лифт и призова за спадане на общественото напрежение по темата.
„Има български граждани, които се притесняват, че покрай решението на правителството за изграждането на втори кабинков лифт могат да се случват различни строителни процеси в планината. Това категорично няма как да стане. Ние говорим само и единствено за строеж на втори кабинков лифт и това е решението на правителството. Така че въпросът е по-скоро гражданите да бъдат максимално добре информирани, какво точно е решението. Многократно сме заставали зад тази позиция – и премиерът, и останалите министри, които имаме касателство към проблема, че няма да допуснем да има друго строителство в планината, извън втория кабинков лифт. Всичко ще бъде съобразно с екологичното законодателство, съобразно европейското законодателство, съобразно българското законодателство. Ясно сме изразили позиция, че втори кабинков лифт в Банско ще има. Но при спазване при всички закони – екологични, европейски и български“, каза Кралев.
Утре, в Банско, са стартовете при мъжете и жените в спийдбордеркроса, с участието на Александра Жекова, а в неделя отново има паралелен гигантски слалом.

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Сноуборд 16.08.2019

Радо Янков с ползотворен лагер на Белмекен

Носителят на Световната купа в сноуборда за 2016-а, Радослав Янков приключи едноседмичния си лагер на Високопланинската база Белмекен.

Алпийците тренират с настроение на Саас-Фе

Водещите български скиори започнаха подготвителния си лагер на сняг на глетчера Саас-Фе (Швейцария).

Сноуборд 12.07.2019

БФСки организира треньорски семинар за кондиционна подготовка по Сноуборд

На 15-16.07.2019г. БФСки ще проведе треньорски семинар за кондиционна подготовка по Сноуборд. В семинара ще се включат всички клубни треньори от страната, както и част от треньорите по Freestyle Ski

генерални спонсори

партньори