С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Алберт Попов спечели бронз от световното младежко

Уникален успех в алпийските ски постигна днес талантливият ни алпиец Алберт Попов. Той спечели бронзов медал в гигантския слалом от световното за младежи, което се провежда в Давос (Швейц). 20-годишният Попов бе трети след първия манш и запази класирането си и след финалното спускане. Златото спечели Марко Одермат (Швейц), който финишира на 1,32 пред Попов и на 0,97 пред втория Фабио Гщрайн (Ав).

"Беше тежко, много трудно състезание и много напрежение, мисля че можех и още, но на такива форуми винаги е трудно да покажеш максимума, коментира от Давос Алберт. - Супер доволен съм, че успях да взема медал, защото толкова пъти бях близо до него и все не успявах. Сега съм щастлив и ще ми е по-спокойно на слалома утре. Мисля че първите трима си направихме едно страхотно състезание с интрига до края".

За Алберт това е най-големият успех от шампионати на планетата за неговата възраст. Преди година той бе 5-и на гигантски от шампионата на планетата в Оре, седми на комбинация и осми на слалом. Утре в Давос ще се проведе и слалома. В него ще стартират освен Попов и Камен Златков и Йоан Тодоров.

"Всички сме изключително радостни от чакания почти 20 години медал от световно първенство, коментира от Давос Иван Каневчев, директор на алпийците. - Безупречно тактически проведено състезание за Алберт! Издържа и психически на напрежението!! Утре чакаме още медали!!!"

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Банско с висока оценка от инспекцията на ФИС

Екип на ФИС, воден лично от новия рейс директор на стартовете за световната купа в алпийските ски за жени - Петер Гердол, инспектира днес ски зона Банско.

Първият летен лагер на алпийците приключи

Днес приключва първият лагер по физическа подготовка от подготвителния период на националния отбор по ски алпийски дисциплини.

Влади Зографски се ожени

Най-добрият български ски скачач, Владимир Зографски се ожени за дългогодишната си приятелка Агнешка Сковрон.

генерални спонсори

партньори