С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Алберт Попов спечели бронз от световното младежко

Уникален успех в алпийските ски постигна днес талантливият ни алпиец Алберт Попов. Той спечели бронзов медал в гигантския слалом от световното за младежи, което се провежда в Давос (Швейц). 20-годишният Попов бе трети след първия манш и запази класирането си и след финалното спускане. Златото спечели Марко Одермат (Швейц), който финишира на 1,32 пред Попов и на 0,97 пред втория Фабио Гщрайн (Ав).

"Беше тежко, много трудно състезание и много напрежение, мисля че можех и още, но на такива форуми винаги е трудно да покажеш максимума, коментира от Давос Алберт. - Супер доволен съм, че успях да взема медал, защото толкова пъти бях близо до него и все не успявах. Сега съм щастлив и ще ми е по-спокойно на слалома утре. Мисля че първите трима си направихме едно страхотно състезание с интрига до края".

За Алберт това е най-големият успех от шампионати на планетата за неговата възраст. Преди година той бе 5-и на гигантски от шампионата на планетата в Оре, седми на комбинация и осми на слалом. Утре в Давос ще се проведе и слалома. В него ще стартират освен Попов и Камен Златков и Йоан Тодоров.

"Всички сме изключително радостни от чакания почти 20 години медал от световно първенство, коментира от Давос Иван Каневчев, директор на алпийците. - Безупречно тактически проведено състезание за Алберт! Издържа и психически на напрежението!! Утре чакаме още медали!!!"

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

"Юлен" спечели и четирите титли в слалома от държавното първенство на най-младите

Най-добрите 75 алпийци при децата (до 14 и 16 г) стартираха в дисциплината слалом от втория ден на държавното първенство, което се провежда на писта "Витошко лале".

Ева Вукадинова с подиум в Словения

Ева Вукадинова зае второ място на слалом в националното първенство на Словения при девойките.

Мария Киркова с впечатляващ бенефис

Най-успешната българска алпийка, Мария Киркова приключи професионалната си кариера с голям бенефис на писта "Витошко лале".

генерални спонсори

партньори