С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Алберт Попов спечели бронз от световното младежко

Уникален успех в алпийските ски постигна днес талантливият ни алпиец Алберт Попов. Той спечели бронзов медал в гигантския слалом от световното за младежи, което се провежда в Давос (Швейц). 20-годишният Попов бе трети след първия манш и запази класирането си и след финалното спускане. Златото спечели Марко Одермат (Швейц), който финишира на 1,32 пред Попов и на 0,97 пред втория Фабио Гщрайн (Ав).

"Беше тежко, много трудно състезание и много напрежение, мисля че можех и още, но на такива форуми винаги е трудно да покажеш максимума, коментира от Давос Алберт. - Супер доволен съм, че успях да взема медал, защото толкова пъти бях близо до него и все не успявах. Сега съм щастлив и ще ми е по-спокойно на слалома утре. Мисля че първите трима си направихме едно страхотно състезание с интрига до края".

За Алберт това е най-големият успех от шампионати на планетата за неговата възраст. Преди година той бе 5-и на гигантски от шампионата на планетата в Оре, седми на комбинация и осми на слалом. Утре в Давос ще се проведе и слалома. В него ще стартират освен Попов и Камен Златков и Йоан Тодоров.

"Всички сме изключително радостни от чакания почти 20 години медал от световно първенство, коментира от Давос Иван Каневчев, директор на алпийците. - Безупречно тактически проведено състезание за Алберт! Издържа и психически на напрежението!! Утре чакаме още медали!!!"

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Ски скок 13.01.2019

Зографски с точки за Световната купа в 10-и пореден старт

Владимир Зографски завърши на 27-мо място в кръга от Световната купа във Вал ди Фиеме (Италия).

Алберт и Камен ще участват в Аделбоден

Водещите ни състезатели в алпийските ски, Алберт Попов и Камен Златков ще участват на Световната купа в Аделбоден (Швейц).

Сноуборд 09.01.2019

Радо Янков с 200 точки в Бад Гащейн

Водещият ни сноубордист, Радослав Янков спечели 200 точки от паралелния слалом (ПСЛ) в Бад Гащейн (Ав).

генерални спонсори

партньори