С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Алберт Попов спечели бронз от световното младежко

Уникален успех в алпийските ски постигна днес талантливият ни алпиец Алберт Попов. Той спечели бронзов медал в гигантския слалом от световното за младежи, което се провежда в Давос (Швейц). 20-годишният Попов бе трети след първия манш и запази класирането си и след финалното спускане. Златото спечели Марко Одермат (Швейц), който финишира на 1,32 пред Попов и на 0,97 пред втория Фабио Гщрайн (Ав).

"Беше тежко, много трудно състезание и много напрежение, мисля че можех и още, но на такива форуми винаги е трудно да покажеш максимума, коментира от Давос Алберт. - Супер доволен съм, че успях да взема медал, защото толкова пъти бях близо до него и все не успявах. Сега съм щастлив и ще ми е по-спокойно на слалома утре. Мисля че първите трима си направихме едно страхотно състезание с интрига до края".

За Алберт това е най-големият успех от шампионати на планетата за неговата възраст. Преди година той бе 5-и на гигантски от шампионата на планетата в Оре, седми на комбинация и осми на слалом. Утре в Давос ще се проведе и слалома. В него ще стартират освен Попов и Камен Златков и Йоан Тодоров.

"Всички сме изключително радостни от чакания почти 20 години медал от световно първенство, коментира от Давос Иван Каневчев, директор на алпийците. - Безупречно тактически проведено състезание за Алберт! Издържа и психически на напрежението!! Утре чакаме още медали!!!"

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Перспективите пред България да бъде домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2028 г. бяха обсъдени на работна среща в президентската институция

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

генерални спонсори
партньори