С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Камен Златков изпусна медал от Световното в Давос

Малшанс попречи на Камен Златков да спечели втори медал за България от световното по ски алпийски дисциплини за младежи в Давос (Швейц). След първия манш в слалома, българският национал бе втори в класирането. Медалистът ни от гигантския слалом, Алберт Попов нямаше късмет и не завърши, а Йоан Тодоров бе 26-и. Във финалното спускане Тодоров зае 18-о място. Най-доброто му класиране до сега, от световно в този ранг е 14-то от слалома в Сочи през 2016-а година. Във втория манш Камен стартира с надеждата за медал, но както и още 12, сред които и Джефри Рийд, син на канадската легенда Кен Рийд, не завърши. Общо от стартиралите днес 123-ма състезатели до финала стигнаха само 30. Шампион стана Клемен Ноел (Фр).
Следващата голяма изява на Алберт Попов и Камен Златков ще е на олимпийските игри в ПьонгЧанг, като и за двамата това ще е дебют на най-големия спортен форум.

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Ски скок 24.06.2019

Първо състезание по ски скок за сезона

На възстановената ски шанца в Самоков, в неделя се проведе първото за сезона състезание по ски скок.

Банско с висока оценка от инспекцията на ФИС

Екип на ФИС, воден лично от новия рейс директор на стартовете за световната купа в алпийските ски за жени - Петер Гердол, инспектира днес ски зона Банско.

Първият летен лагер на алпийците приключи

Днес приключва първият лагер по физическа подготовка от подготвителния период на националния отбор по ски алпийски дисциплини.

генерални спонсори

партньори