С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Мария Киркова с осми старт на олимпийски игри

Националката в алпийските ски, Мария Киркова направи днес, в ПьонгЧанг осмия си старт на зимни олимпийски игри. Софиянката участва в гигантския слалом, който вече беше отложен веднъж заради силния вятър в района, където се провеждат алпийските дисциплини. В първия манш Киркова стартира с №62 и заради грешката допусната от нея 3 врати преди финала остана 46-а. Във втория 32-годишната алпийка кара по-стабилно и завърши 40-а в крайното класиране.
"Опитах да направя едно достойно каране, което се получаваше до грешката в края на първия манш. След като се ударих във вратата едвам финиширах, защото съвсем нямах скорост", коментира Киркова. - Във втория манш карах добре и това си пролича, защото секундите намаляха доста. Все пак това е спортът. Рискуваш и понякога или печелиш, или губиш". Утре Киркова ще участва и в слалома, който бе отложен от сряда.

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Ски скок 13.01.2019

Зографски с точки за Световната купа в 10-и пореден старт

Владимир Зографски завърши на 27-мо място в кръга от Световната купа във Вал ди Фиеме (Италия).

Алберт и Камен ще участват в Аделбоден

Водещите ни състезатели в алпийските ски, Алберт Попов и Камен Златков ще участват на Световната купа в Аделбоден (Швейц).

Сноуборд 09.01.2019

Радо Янков с 200 точки в Бад Гащейн

Водещият ни сноубордист, Радослав Янков спечели 200 точки от паралелния слалом (ПСЛ) в Бад Гащейн (Ав).

генерални спонсори

партньори