С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Мария Киркова с осми старт на олимпийски игри

Националката в алпийските ски, Мария Киркова направи днес, в ПьонгЧанг осмия си старт на зимни олимпийски игри. Софиянката участва в гигантския слалом, който вече беше отложен веднъж заради силния вятър в района, където се провеждат алпийските дисциплини. В първия манш Киркова стартира с №62 и заради грешката допусната от нея 3 врати преди финала остана 46-а. Във втория 32-годишната алпийка кара по-стабилно и завърши 40-а в крайното класиране.
"Опитах да направя едно достойно каране, което се получаваше до грешката в края на първия манш. След като се ударих във вратата едвам финиширах, защото съвсем нямах скорост", коментира Киркова. - Във втория манш карах добре и това си пролича, защото секундите намаляха доста. Все пак това е спортът. Рискуваш и понякога или печелиш, или губиш". Утре Киркова ще участва и в слалома, който бе отложен от сряда.

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Ски скок 24.06.2019

Първо състезание по ски скок за сезона

На възстановената ски шанца в Самоков, в неделя се проведе първото за сезона състезание по ски скок.

Банско с висока оценка от инспекцията на ФИС

Екип на ФИС, воден лично от новия рейс директор на стартовете за световната купа в алпийските ски за жени - Петер Гердол, инспектира днес ски зона Банско.

Първият летен лагер на алпийците приключи

Днес приключва първият лагер по физическа подготовка от подготвителния период на националния отбор по ски алпийски дисциплини.

генерални спонсори

партньори