С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Мария Киркова с осми старт на олимпийски игри

Националката в алпийските ски, Мария Киркова направи днес, в ПьонгЧанг осмия си старт на зимни олимпийски игри. Софиянката участва в гигантския слалом, който вече беше отложен веднъж заради силния вятър в района, където се провеждат алпийските дисциплини. В първия манш Киркова стартира с №62 и заради грешката допусната от нея 3 врати преди финала остана 46-а. Във втория 32-годишната алпийка кара по-стабилно и завърши 40-а в крайното класиране.
"Опитах да направя едно достойно каране, което се получаваше до грешката в края на първия манш. След като се ударих във вратата едвам финиширах, защото съвсем нямах скорост", коментира Киркова. - Във втория манш карах добре и това си пролича, защото секундите намаляха доста. Все пак това е спортът. Рискуваш и понякога или печелиш, или губиш". Утре Киркова ще участва и в слалома, който бе отложен от сряда.

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

"Юлен" спечели и четирите титли в слалома от държавното първенство на най-младите

Най-добрите 75 алпийци при децата (до 14 и 16 г) стартираха в дисциплината слалом от втория ден на държавното първенство, което се провежда на писта "Витошко лале".

Ева Вукадинова с подиум в Словения

Ева Вукадинова зае второ място на слалом в националното първенство на Словения при девойките.

Мария Киркова с впечатляващ бенефис

Най-успешната българска алпийка, Мария Киркова приключи професионалната си кариера с голям бенефис на писта "Витошко лале".

генерални спонсори

партньори