С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Сноуборд 16.02.2018

Страхотна Сани! Спечели шестото място в ПьонгЧанг

Страхотното представяне на Сани Жекова в ПьонгЧанг завърши с втори пореден финал на олимпийски игри и шесто място. Звездата ни премина с лекота през четвъртфинала, като го спечели и остави зад себе си шампионката от Сочи 2014 Ева Самкова. На полуфинала тя кара стратегически и завърши на нужното й трето място, което я прати на големия финал. В него бе каймакът на световния сноуборд в момента. Лидерката за СК Микела Мойоли, Ева Самкова, Линдзи Джакобелис, Кло Трешпьо, Сани Жекова и новата звезда на сноуборда Джулия Перейра де Соуса Мабилеу, която е само на 16 г. Сани не се смути от елитната компания и кара на макс. Малшансът обаче на два пъти я покри и така на финала тя мина шеста. 

"Щастлива съм че попаднах в големия финал, защото беше много трудно. Видяхте колко са изравнени силите и с тази липса на тренировка, заради лошото време", коментира Сани след финала. Да й стискат палци бяха дошли звездата ни в паралелните дисциплини, Радо Янков и неговия щаб, заедно с другата ни сноубордистка Теодора Пенчева. На трибуните бе и извънредният и пълномощен посланик на Република България в Република Корея, Петър Андонов. Той бе придружен от консула Панко Панов, а двамата бяха посрещнати в зоната на ски и борд център Финикс от генералния секретар на БОК, Белчо Горанов - зам.ръководител на олимпийската ни делегация и от Румяна Динева - шеф на мисия.

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Ски скок 13.01.2019

Зографски с точки за Световната купа в 10-и пореден старт

Владимир Зографски завърши на 27-мо място в кръга от Световната купа във Вал ди Фиеме (Италия).

Алберт и Камен ще участват в Аделбоден

Водещите ни състезатели в алпийските ски, Алберт Попов и Камен Златков ще участват на Световната купа в Аделбоден (Швейц).

Сноуборд 09.01.2019

Радо Янков с 200 точки в Бад Гащейн

Водещият ни сноубордист, Радослав Янков спечели 200 точки от паралелния слалом (ПСЛ) в Бад Гащейн (Ав).

генерални спонсори

партньори