С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Сноуборд 16.02.2018

Страхотна Сани! Спечели шестото място в ПьонгЧанг

Страхотното представяне на Сани Жекова в ПьонгЧанг завърши с втори пореден финал на олимпийски игри и шесто място. Звездата ни премина с лекота през четвъртфинала, като го спечели и остави зад себе си шампионката от Сочи 2014 Ева Самкова. На полуфинала тя кара стратегически и завърши на нужното й трето място, което я прати на големия финал. В него бе каймакът на световния сноуборд в момента. Лидерката за СК Микела Мойоли, Ева Самкова, Линдзи Джакобелис, Кло Трешпьо, Сани Жекова и новата звезда на сноуборда Джулия Перейра де Соуса Мабилеу, която е само на 16 г. Сани не се смути от елитната компания и кара на макс. Малшансът обаче на два пъти я покри и така на финала тя мина шеста. 

"Щастлива съм че попаднах в големия финал, защото беше много трудно. Видяхте колко са изравнени силите и с тази липса на тренировка, заради лошото време", коментира Сани след финала. Да й стискат палци бяха дошли звездата ни в паралелните дисциплини, Радо Янков и неговия щаб, заедно с другата ни сноубордистка Теодора Пенчева. На трибуните бе и извънредният и пълномощен посланик на Република България в Република Корея, Петър Андонов. Той бе придружен от консула Панко Панов, а двамата бяха посрещнати в зоната на ски и борд център Финикс от генералния секретар на БОК, Белчо Горанов - зам.ръководител на олимпийската ни делегация и от Румяна Динева - шеф на мисия.

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Алберт Попов на корицата на Forbes България

Алберт Попов попадна в класацията "30 под 30" на списание Forbes България.

БФСки проведе опреснителен семинар на ФИС

Българската федерация по ски бе домакин на годишния опреснителен семинар на ФИС, за технически делегати по ски алпийски дисциплини

Елитът в ските идва за Световната купа в Банско

Днес в София се проведе първата пресконференция посветена на Световната купа и старта на новия състезателен сезон на БФСки.

генерални спонсори

партньори