С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Алберт и Камен дебютираха на олимпиада

Талантливите ни алпийци Алберт Попов и Камен Златков направиха днес в ПьонгЧанг своя дебют на олимпийски игри. Двамата участваха в гигантския слалом, който се проведе на пистата Rainbow1 в ЙонгПьонг. С №43 в първия манш, Алберт кара силно, но грешка преди финала го остави на 34-о място. Камен също сбърка, но по-сериозно и за това зае 59-а позиция. Във втория манш Попов бе на нивото на елитните гигантисти и даде 22-о време, а в общото класиране е 28-и. След Алберт във втория манш останаха такива състезатели като Андре Мюре, Лейф Кристиян Хойген, Фриц Допфер, Матс Олсон, Лука Ерни, Линус Щрасер и Джино Кавиезел. Българският ас слезе само на 1,44 сек от Хенрик Кристоферсен, който бе най-бърз във втория манш. Победителят в гигантския слалом Марсел Хиршер е само на 1,48 пред Попов във финалното спускане. Камен пропусна врата и не завърши.
Класирането на Попов на 28-о място е много престижно, като най-успелият български скиор, Петър Попангелов има 27-о място като водещо, на гигантски слалом от олимпийските игри в Лейк Плесид 1980 г, а също така и две шести на слалом.
"Не съм доволен от мястото си. Доволен съм от представянето си във втория манш, в който успях да си напасна карането и показах наистина на какво съм способен. Гледах първия манш и видях къде сбърках, и във втория не допуснах това да се случи. Ако бях влезнал сред първите 30 в първия манш, то със сигурност в крайното класиране щях да съм доста по-напред. Във форма съм и показвам на всички, че мога да карам супер. От тук нататък времето ще покаже, как ще се представя в следващите състезания", коментира Попов. Той заяви, че няма очаквания за слалома, който ще се проведе на 22-февруари. За следващия сезон Алберт разкри, че вече ще кара само гигантски слалом и слалом, а скоростните дисциплини ще ползва само на тренировка, за да му увеличат чувството за скорост в другите дисциплини.

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Сноуборд 16.08.2019

Радо Янков с ползотворен лагер на Белмекен

Носителят на Световната купа в сноуборда за 2016-а, Радослав Янков приключи едноседмичния си лагер на Високопланинската база Белмекен.

Алпийците тренират с настроение на Саас-Фе

Водещите български скиори започнаха подготвителния си лагер на сняг на глетчера Саас-Фе (Швейцария).

Сноуборд 12.07.2019

БФСки организира треньорски семинар за кондиционна подготовка по Сноуборд

На 15-16.07.2019г. БФСки ще проведе треньорски семинар за кондиционна подготовка по Сноуборд. В семинара ще се включат всички клубни треньори от страната, както и част от треньорите по Freestyle Ski

генерални спонсори

партньори