С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Алберт и Камен дебютираха на олимпиада

Талантливите ни алпийци Алберт Попов и Камен Златков направиха днес в ПьонгЧанг своя дебют на олимпийски игри. Двамата участваха в гигантския слалом, който се проведе на пистата Rainbow1 в ЙонгПьонг. С №43 в първия манш, Алберт кара силно, но грешка преди финала го остави на 34-о място. Камен също сбърка, но по-сериозно и за това зае 59-а позиция. Във втория манш Попов бе на нивото на елитните гигантисти и даде 22-о време, а в общото класиране е 28-и. След Алберт във втория манш останаха такива състезатели като Андре Мюре, Лейф Кристиян Хойген, Фриц Допфер, Матс Олсон, Лука Ерни, Линус Щрасер и Джино Кавиезел. Българският ас слезе само на 1,44 сек от Хенрик Кристоферсен, който бе най-бърз във втория манш. Победителят в гигантския слалом Марсел Хиршер е само на 1,48 пред Попов във финалното спускане. Камен пропусна врата и не завърши.
Класирането на Попов на 28-о място е много престижно, като най-успелият български скиор, Петър Попангелов има 27-о място като водещо, на гигантски слалом от олимпийските игри в Лейк Плесид 1980 г, а също така и две шести на слалом.
"Не съм доволен от мястото си. Доволен съм от представянето си във втория манш, в който успях да си напасна карането и показах наистина на какво съм способен. Гледах първия манш и видях къде сбърках, и във втория не допуснах това да се случи. Ако бях влезнал сред първите 30 в първия манш, то със сигурност в крайното класиране щях да съм доста по-напред. Във форма съм и показвам на всички, че мога да карам супер. От тук нататък времето ще покаже, как ще се представя в следващите състезания", коментира Попов. Той заяви, че няма очаквания за слалома, който ще се проведе на 22-февруари. За следващия сезон Алберт разкри, че вече ще кара само гигантски слалом и слалом, а скоростните дисциплини ще ползва само на тренировка, за да му увеличат чувството за скорост в другите дисциплини.

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Алберт Попов на корицата на Forbes България

Алберт Попов попадна в класацията "30 под 30" на списание Forbes България.

БФСки проведе опреснителен семинар на ФИС

Българската федерация по ски бе домакин на годишния опреснителен семинар на ФИС, за технически делегати по ски алпийски дисциплини

Елитът в ските идва за Световната купа в Банско

Днес в София се проведе първата пресконференция посветена на Световната купа и старта на новия състезателен сезон на БФСки.

генерални спонсори

партньори