С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Камен и Алберт: Рискувахме всичко в слалома

Водещите ни алпийци, Камен Златков и Алберт Попов приключиха днес участието си на Oлимпийските игри в ПьонгЧанг. Двамата дебютанти на такъв форум рискуваха максимално в първия манш, но не успяха да завършат.
"Трасето бе доста тактически наредено и бе доста бързо. Имаше и няколко клопки, които го правеха и доста рисково. Тръгнах бързо, но за жалост още на първата такава клопка допуснах минимална грешка, която директно ме извади от трасето", заяви след състезането Златков.
Попов пък разкри, че едва ден по-рано по време на тренировка се е усетил малко по-добре на слаломните ски.
"Днес тръгнах много тактически, като много мислех за първата бабуна, но неуспях да си събера достатъчно бързо краката, за да попия самата бабуна. От там ме изхвърли и не успях да взема завоя. В слалома обаче е така. Или рискуваш или нищо не се получава, коментира и Попов. На гигантския слалом в ПьонгЧанг Алберт зае престижното 28-о място, а Камен не завърши втория манш.
До финала на I манш в слалома днес от 108 стартирали стигнаха 52-а. В крайна сметка, от всички стартирали състезанието завършиха 42-а. Шампион за първи път стана Андре Мюре (Швеция), пред Рамон Ценхауцзерн (Швейцария) и Михаел Мат (Ав). Голямата звезда и друкратен медалист от ПьонгЧанг, Марсел Хиршер не завърши първия манш. Същата бе съдбата и на основия му конкурент през сезона Хенрик Кристоферсен. Той водеше след I манш, но сбърка фатално на 10-ата врата във втория и се отказа да продължи. Да подкрепят Камен и Алберт на снежния стадион в ЙонгПьонг бяха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, вицепрезидентът на БФСки Георги Бобев, генералният секретар на БОК Белчо Горанов, както и други членове на делегацията ни.

 

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Ски скок 24.06.2019

Първо състезание по ски скок за сезона

На възстановената ски шанца в Самоков, в неделя се проведе първото за сезона състезание по ски скок.

Банско с висока оценка от инспекцията на ФИС

Екип на ФИС, воден лично от новия рейс директор на стартовете за световната купа в алпийските ски за жени - Петер Гердол, инспектира днес ски зона Банско.

Първият летен лагер на алпийците приключи

Днес приключва първият лагер по физическа подготовка от подготвителния период на националния отбор по ски алпийски дисциплини.

генерални спонсори

партньори