С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Сноуборд 03.03.2018

Сани спечели малкия финал в Ла Молина

Звездата ни в женския сноуборд, Сани Жекова спечели малкия финал в сноубордкроса за Световната купа в Ла Молина (Исп). За петото място в крайното класиране, днес Сани остави зад себе си София Белингер (Ит), Тес Кричлоу (Кан) и Мюриел Жост (Швейц). Победителка в големия финал е Ева Самкова (Чех). В класирането за Световната купа в сноубордкроса води Микела Мойоли (Ит) с 6810 т. Сани е седма с 3120 т. До края на сезона остават по един старт в Москва (10-11 март) и на финалите във Вайсоназ (16-18 март).
По същото време в Кайзери, в старта за Световната купа в паралелния гигантски слалом, Радо Янков остана едва 22-и и не се класира за финалите. Победата в състезанието днес взе Стефан Баумайстер (Гер). В класирането за Световнитата купа в паралелните дисциплини водач е Невин Галмарини (Швейц) с 5650 т. Радо Янков е шести с 3120 т. При жените днес, Теодора Пенчева зае 21-о място в квалификацията и не намери място сред финалистките. Първа е Милена Бикова (Рус). За световната купа в паралелните дисциплини води Естер Ледецка (Чех) с 6540 т, а Теодора Пенчева е 38-а с 311.30 т. До края на сезона остават стартове за СК в Скуол (10 март ПГС) и на финалите във Винтерберг (17-18 март ПЛС и Отборно).

 

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Банско с висока оценка от инспекцията на ФИС

Екип на ФИС, воден лично от новия рейс директор на стартовете за световната купа в алпийските ски за жени - Петер Гердол, инспектира днес ски зона Банско.

Първият летен лагер на алпийците приключи

Днес приключва първият лагер по физическа подготовка от подготвителния период на националния отбор по ски алпийски дисциплини.

Влади Зографски се ожени

Най-добрият български ски скачач, Владимир Зографски се ожени за дългогодишната си приятелка Агнешка Сковрон.

генерални спонсори

партньори