С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Сноуборд 03.03.2018

Сани спечели малкия финал в Ла Молина

Звездата ни в женския сноуборд, Сани Жекова спечели малкия финал в сноубордкроса за Световната купа в Ла Молина (Исп). За петото място в крайното класиране, днес Сани остави зад себе си София Белингер (Ит), Тес Кричлоу (Кан) и Мюриел Жост (Швейц). Победителка в големия финал е Ева Самкова (Чех). В класирането за Световната купа в сноубордкроса води Микела Мойоли (Ит) с 6810 т. Сани е седма с 3120 т. До края на сезона остават по един старт в Москва (10-11 март) и на финалите във Вайсоназ (16-18 март).
По същото време в Кайзери, в старта за Световната купа в паралелния гигантски слалом, Радо Янков остана едва 22-и и не се класира за финалите. Победата в състезанието днес взе Стефан Баумайстер (Гер). В класирането за Световнитата купа в паралелните дисциплини водач е Невин Галмарини (Швейц) с 5650 т. Радо Янков е шести с 3120 т. При жените днес, Теодора Пенчева зае 21-о място в квалификацията и не намери място сред финалистките. Първа е Милена Бикова (Рус). За световната купа в паралелните дисциплини води Естер Ледецка (Чех) с 6540 т, а Теодора Пенчева е 38-а с 311.30 т. До края на сезона остават стартове за СК в Скуол (10 март ПГС) и на финалите във Винтерберг (17-18 март ПЛС и Отборно).

 

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Сноуборд 16.08.2019

Радо Янков с ползотворен лагер на Белмекен

Носителят на Световната купа в сноуборда за 2016-а, Радослав Янков приключи едноседмичния си лагер на Високопланинската база Белмекен.

Алпийците тренират с настроение на Саас-Фе

Водещите български скиори започнаха подготвителния си лагер на сняг на глетчера Саас-Фе (Швейцария).

Сноуборд 12.07.2019

БФСки организира треньорски семинар за кондиционна подготовка по Сноуборд

На 15-16.07.2019г. БФСки ще проведе треньорски семинар за кондиционна подготовка по Сноуборд. В семинара ще се включат всички клубни треньори от страната, както и част от треньорите по Freestyle Ski

генерални спонсори

партньори