С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Сноуборд 03.03.2018

Сани спечели малкия финал в Ла Молина

Звездата ни в женския сноуборд, Сани Жекова спечели малкия финал в сноубордкроса за Световната купа в Ла Молина (Исп). За петото място в крайното класиране, днес Сани остави зад себе си София Белингер (Ит), Тес Кричлоу (Кан) и Мюриел Жост (Швейц). Победителка в големия финал е Ева Самкова (Чех). В класирането за Световната купа в сноубордкроса води Микела Мойоли (Ит) с 6810 т. Сани е седма с 3120 т. До края на сезона остават по един старт в Москва (10-11 март) и на финалите във Вайсоназ (16-18 март).
По същото време в Кайзери, в старта за Световната купа в паралелния гигантски слалом, Радо Янков остана едва 22-и и не се класира за финалите. Победата в състезанието днес взе Стефан Баумайстер (Гер). В класирането за Световнитата купа в паралелните дисциплини водач е Невин Галмарини (Швейц) с 5650 т. Радо Янков е шести с 3120 т. При жените днес, Теодора Пенчева зае 21-о място в квалификацията и не намери място сред финалистките. Първа е Милена Бикова (Рус). За световната купа в паралелните дисциплини води Естер Ледецка (Чех) с 6540 т, а Теодора Пенчева е 38-а с 311.30 т. До края на сезона остават стартове за СК в Скуол (10 март ПГС) и на финалите във Винтерберг (17-18 март ПЛС и Отборно).

 

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Ски скок 13.01.2019

Зографски с точки за Световната купа в 10-и пореден старт

Владимир Зографски завърши на 27-мо място в кръга от Световната купа във Вал ди Фиеме (Италия).

Алберт и Камен ще участват в Аделбоден

Водещите ни състезатели в алпийските ски, Алберт Попов и Камен Златков ще участват на Световната купа в Аделбоден (Швейц).

Сноуборд 09.01.2019

Радо Янков с 200 точки в Бад Гащейн

Водещият ни сноубордист, Радослав Янков спечели 200 точки от паралелния слалом (ПСЛ) в Бад Гащейн (Ав).

генерални спонсори

партньори