С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Камен Златков спечели слалома в Загреб

Впечатляваща победа, в слалома за ФИС в Загреб, постигна талантливият български алпиец, Камен Златков. Той постигна общо време от двата манша от 1:43,36 мин. След него, съответно втори и трети, останаха националите на домакините Исток Родес (+0,54 сек) и Филип Зубчич (+0,72 сек). Шести е бронзовият медалист от световното във Вал д'Изер, Натко Зрънчич Дим (Хърв).
"Победата бе много чакана и изстрадана. След толкова изпуснати шансове през сезона знаехме, че силният резултат е близо до Камен", коментира Иван Каневчев, директор на алпийците в БФСки. За представянето си днес, 20-годишният Златков взима 10,84 нак.т. Победата е втора за него през сезона, като има и още два подиума.

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Ски скок 13.01.2019

Зографски с точки за Световната купа в 10-и пореден старт

Владимир Зографски завърши на 27-мо място в кръга от Световната купа във Вал ди Фиеме (Италия).

Алберт и Камен ще участват в Аделбоден

Водещите ни състезатели в алпийските ски, Алберт Попов и Камен Златков ще участват на Световната купа в Аделбоден (Швейц).

Сноуборд 09.01.2019

Радо Янков с 200 точки в Бад Гащейн

Водещият ни сноубордист, Радослав Янков спечели 200 точки от паралелния слалом (ПСЛ) в Бад Гащейн (Ав).

генерални спонсори

партньори