С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Камен Златков спечели слалома в Загреб

Впечатляваща победа, в слалома за ФИС в Загреб, постигна талантливият български алпиец, Камен Златков. Той постигна общо време от двата манша от 1:43,36 мин. След него, съответно втори и трети, останаха националите на домакините Исток Родес (+0,54 сек) и Филип Зубчич (+0,72 сек). Шести е бронзовият медалист от световното във Вал д'Изер, Натко Зрънчич Дим (Хърв).
"Победата бе много чакана и изстрадана. След толкова изпуснати шансове през сезона знаехме, че силният резултат е близо до Камен", коментира Иван Каневчев, директор на алпийците в БФСки. За представянето си днес, 20-годишният Златков взима 10,84 нак.т. Победата е втора за него през сезона, като има и още два подиума.

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

"Юлен" спечели и четирите титли в слалома от държавното първенство на най-младите

Най-добрите 75 алпийци при децата (до 14 и 16 г) стартираха в дисциплината слалом от втория ден на държавното първенство, което се провежда на писта "Витошко лале".

Ева Вукадинова с подиум в Словения

Ева Вукадинова зае второ място на слалом в националното първенство на Словения при девойките.

Мария Киркова с впечатляващ бенефис

Най-успешната българска алпийка, Мария Киркова приключи професионалната си кариера с голям бенефис на писта "Витошко лале".

генерални спонсори

партньори