С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Сноуборд 10.03.2018

Сани спечели и малкия финал в Москва

Сани Жекова показа, че продължава да е във върхова форма и в края на сезона. Топ състезателката ни в сноуборда спечели малкия финал в Москва. В квалификацията Жекова бе с шести резултат. В големия финал победата бе за Микела Мойоли (Ит). За Сани това бе пета победа през сезона в малък финал за световната купа. Със спечелените днес 360 точки, Жекова е седма в класирането за световната купа в сноубордкроса с 3480 т. Купата предсрочно спечели Микела Мойоли, който има вече 7410 т. До края на сезона остава само финала във Вайсоназ (16-17 март). В същото време днес, Радо Янков зае 17-о място в паралелния гигантски слалом в Скуол (Швейц). В квалификацията българският ас даде равно време с Едвин Корати (Ит). Заради това се наложи двамата да се спуснат отново. Италианецът даде по-добро време и влезе в осминафиналите за сметка на Радо. Победата спечели Тим Мастнак (Слвн). Невин Галмарини (Швейц) остана трети, но спечелените точки му бяха достатъчни, за да спечели голямата световна купа. В генералното класиране в паралелните дисциплини Радо е шести, а в това за паралелния гигантски слалом е осми. Идната седмица са финалите на сезона във Винтерберг (Гер).

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

"Юлен" спечели и четирите титли в слалома от държавното първенство на най-младите

Най-добрите 75 алпийци при децата (до 14 и 16 г) стартираха в дисциплината слалом от втория ден на държавното първенство, което се провежда на писта "Витошко лале".

Ева Вукадинова с подиум в Словения

Ева Вукадинова зае второ място на слалом в националното първенство на Словения при девойките.

Мария Киркова с впечатляващ бенефис

Най-успешната българска алпийка, Мария Киркова приключи професионалната си кариера с голям бенефис на писта "Витошко лале".

генерални спонсори

партньори