С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Сноуборд 10.03.2018

Сани спечели и малкия финал в Москва

Сани Жекова показа, че продължава да е във върхова форма и в края на сезона. Топ състезателката ни в сноуборда спечели малкия финал в Москва. В квалификацията Жекова бе с шести резултат. В големия финал победата бе за Микела Мойоли (Ит). За Сани това бе пета победа през сезона в малък финал за световната купа. Със спечелените днес 360 точки, Жекова е седма в класирането за световната купа в сноубордкроса с 3480 т. Купата предсрочно спечели Микела Мойоли, който има вече 7410 т. До края на сезона остава само финала във Вайсоназ (16-17 март). В същото време днес, Радо Янков зае 17-о място в паралелния гигантски слалом в Скуол (Швейц). В квалификацията българският ас даде равно време с Едвин Корати (Ит). Заради това се наложи двамата да се спуснат отново. Италианецът даде по-добро време и влезе в осминафиналите за сметка на Радо. Победата спечели Тим Мастнак (Слвн). Невин Галмарини (Швейц) остана трети, но спечелените точки му бяха достатъчни, за да спечели голямата световна купа. В генералното класиране в паралелните дисциплини Радо е шести, а в това за паралелния гигантски слалом е осми. Идната седмица са финалите на сезона във Винтерберг (Гер).

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Ски скок 13.01.2019

Зографски с точки за Световната купа в 10-и пореден старт

Владимир Зографски завърши на 27-мо място в кръга от Световната купа във Вал ди Фиеме (Италия).

Алберт и Камен ще участват в Аделбоден

Водещите ни състезатели в алпийските ски, Алберт Попов и Камен Златков ще участват на Световната купа в Аделбоден (Швейц).

Сноуборд 09.01.2019

Радо Янков с 200 точки в Бад Гащейн

Водещият ни сноубордист, Радослав Янков спечели 200 точки от паралелния слалом (ПСЛ) в Бад Гащейн (Ав).

генерални спонсори

партньори