С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Сноуборд 10.03.2018

Сани спечели и малкия финал в Москва

Сани Жекова показа, че продължава да е във върхова форма и в края на сезона. Топ състезателката ни в сноуборда спечели малкия финал в Москва. В квалификацията Жекова бе с шести резултат. В големия финал победата бе за Микела Мойоли (Ит). За Сани това бе пета победа през сезона в малък финал за световната купа. Със спечелените днес 360 точки, Жекова е седма в класирането за световната купа в сноубордкроса с 3480 т. Купата предсрочно спечели Микела Мойоли, който има вече 7410 т. До края на сезона остава само финала във Вайсоназ (16-17 март). В същото време днес, Радо Янков зае 17-о място в паралелния гигантски слалом в Скуол (Швейц). В квалификацията българският ас даде равно време с Едвин Корати (Ит). Заради това се наложи двамата да се спуснат отново. Италианецът даде по-добро време и влезе в осминафиналите за сметка на Радо. Победата спечели Тим Мастнак (Слвн). Невин Галмарини (Швейц) остана трети, но спечелените точки му бяха достатъчни, за да спечели голямата световна купа. В генералното класиране в паралелните дисциплини Радо е шести, а в това за паралелния гигантски слалом е осми. Идната седмица са финалите на сезона във Винтерберг (Гер).

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Ски скок 24.06.2019

Първо състезание по ски скок за сезона

На възстановената ски шанца в Самоков, в неделя се проведе първото за сезона състезание по ски скок.

Банско с висока оценка от инспекцията на ФИС

Екип на ФИС, воден лично от новия рейс директор на стартовете за световната купа в алпийските ски за жени - Петер Гердол, инспектира днес ски зона Банско.

Първият летен лагер на алпийците приключи

Днес приключва първият лагер по физическа подготовка от подготвителния период на националния отбор по ски алпийски дисциплини.

генерални спонсори

партньори