С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Алберт завърши сезона в ЕК като №1 от Източна Европа

Силните изяви на Алберт Попов през сезона продължиха днес с 11-о място на финалите на Европейската купа в Солдеу (Андора). Алпиецът ни бе 18-и след първия манш, но със силен втори завърши 11-и, в последния гигантски слалом за ЕК. Победата днес бе за Доминик Рашнер (Ав). Със спечелените точки Рашнер взима и купата в дисциплината за сезон 2017/18. Алберт Попов е 29-и в класирането на гигантски слалом за ЕК. Той обаче може да се похвали като най-предно класирания състезател от Източна Европа в това престижно подреждане. Освен 11-ото място днес, Аби има през най-силния сезон в кариерата си в гиганския слалом за ЕК и 8, 22, 26, 28, 28 място. Отделно, той спечели в дисцилината и бронз от световното при младежите в Давос и завърши 28-и на Oлимпийските игри в ПьонгЧанг. На награждаването в Солдеу, Попов получи и приза за най-добре представил се юноша.

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Ски скок 13.01.2019

Зографски с точки за Световната купа в 10-и пореден старт

Владимир Зографски завърши на 27-мо място в кръга от Световната купа във Вал ди Фиеме (Италия).

Алберт и Камен ще участват в Аделбоден

Водещите ни състезатели в алпийските ски, Алберт Попов и Камен Златков ще участват на Световната купа в Аделбоден (Швейц).

Сноуборд 09.01.2019

Радо Янков с 200 точки в Бад Гащейн

Водещият ни сноубордист, Радослав Янков спечели 200 точки от паралелния слалом (ПСЛ) в Бад Гащейн (Ав).

генерални спонсори

партньори