С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Алберт завърши сезона в ЕК като №1 от Източна Европа

Силните изяви на Алберт Попов през сезона продължиха днес с 11-о място на финалите на Европейската купа в Солдеу (Андора). Алпиецът ни бе 18-и след първия манш, но със силен втори завърши 11-и, в последния гигантски слалом за ЕК. Победата днес бе за Доминик Рашнер (Ав). Със спечелените точки Рашнер взима и купата в дисциплината за сезон 2017/18. Алберт Попов е 29-и в класирането на гигантски слалом за ЕК. Той обаче може да се похвали като най-предно класирания състезател от Източна Европа в това престижно подреждане. Освен 11-ото място днес, Аби има през най-силния сезон в кариерата си в гиганския слалом за ЕК и 8, 22, 26, 28, 28 място. Отделно, той спечели в дисцилината и бронз от световното при младежите в Давос и завърши 28-и на Oлимпийските игри в ПьонгЧанг. На награждаването в Солдеу, Попов получи и приза за най-добре представил се юноша.

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Ски скок 24.06.2019

Първо състезание по ски скок за сезона

На възстановената ски шанца в Самоков, в неделя се проведе първото за сезона състезание по ски скок.

Банско с висока оценка от инспекцията на ФИС

Екип на ФИС, воден лично от новия рейс директор на стартовете за световната купа в алпийските ски за жени - Петер Гердол, инспектира днес ски зона Банско.

Първият летен лагер на алпийците приключи

Днес приключва първият лагер по физическа подготовка от подготвителния период на националния отбор по ски алпийски дисциплини.

генерални спонсори

партньори