С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Започнаха състезанията за купа PIBA в Боровец

Гигантски слалом бе първата дисциплина от състезанията при момчетата и момичетата до 14 и 16 г в Боровец за купа PIBA. Организатори са БФСки и Бороспорт. При момичетата до 14 г победата бе за Антония Пахонту (Рум) с 58,45 сек. След нея се наредиха Лиляна Питова (Банско) – на 0,38 сек и Мартина Иванова (Боровец) – на 0,55 сек. Участие взеха 23 момичета от България, Турция, Румъния и Босна и Херцеговина. При момчетата в същата възрастова група победата е за Лука Димитру (Рум) – 55,45 сек, пред Александър Кръшняк (Мотен) – 55,96 сек и Борислав Хаджистоянов (Юлен) – 56,24 сек. Стартираха 27 момчета от България, Бразилия, Румъния, Турция и Босна и Херцеговина. В надпреварата при момичетата до 16 г победата е за Юлия Златкова (Юлен) – 1:50,30 мин, пред Симона Скробанска (Боровец) – на 1,04 сек и Диана Рентеа (Рум) – на 3,59 сек. Участваха 14 момичета от България, Румъния и Босна и Херцеговина. При момчетата до 16 г първи е Константин Стоилов (Грийн роуд) – 1:47,61 мин, пред Марио Дафов (Пампорово) – на 1,78 сек и Хунор Сзоке (Рум) – на 2,38 сек. Утре в Боровец ще се проведе и слалома за купа Piba. 

Фото Костадин Андонов

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Ски скок 24.06.2019

Първо състезание по ски скок за сезона

На възстановената ски шанца в Самоков, в неделя се проведе първото за сезона състезание по ски скок.

Банско с висока оценка от инспекцията на ФИС

Екип на ФИС, воден лично от новия рейс директор на стартовете за световната купа в алпийските ски за жени - Петер Гердол, инспектира днес ски зона Банско.

Първият летен лагер на алпийците приключи

Днес приключва първият лагер по физическа подготовка от подготвителния период на националния отбор по ски алпийски дисциплини.

генерални спонсори

партньори