С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Започнаха състезанията за купа PIBA в Боровец

Гигантски слалом бе първата дисциплина от състезанията при момчетата и момичетата до 14 и 16 г в Боровец за купа PIBA. Организатори са БФСки и Бороспорт. При момичетата до 14 г победата бе за Антония Пахонту (Рум) с 58,45 сек. След нея се наредиха Лиляна Питова (Банско) – на 0,38 сек и Мартина Иванова (Боровец) – на 0,55 сек. Участие взеха 23 момичета от България, Турция, Румъния и Босна и Херцеговина. При момчетата в същата възрастова група победата е за Лука Димитру (Рум) – 55,45 сек, пред Александър Кръшняк (Мотен) – 55,96 сек и Борислав Хаджистоянов (Юлен) – 56,24 сек. Стартираха 27 момчета от България, Бразилия, Румъния, Турция и Босна и Херцеговина. В надпреварата при момичетата до 16 г победата е за Юлия Златкова (Юлен) – 1:50,30 мин, пред Симона Скробанска (Боровец) – на 1,04 сек и Диана Рентеа (Рум) – на 3,59 сек. Участваха 14 момичета от България, Румъния и Босна и Херцеговина. При момчетата до 16 г първи е Константин Стоилов (Грийн роуд) – 1:47,61 мин, пред Марио Дафов (Пампорово) – на 1,78 сек и Хунор Сзоке (Рум) – на 2,38 сек. Утре в Боровец ще се проведе и слалома за купа Piba. 

Фото Костадин Андонов

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

"Юлен" спечели и четирите титли в слалома от държавното първенство на най-младите

Най-добрите 75 алпийци при децата (до 14 и 16 г) стартираха в дисциплината слалом от втория ден на държавното първенство, което се провежда на писта "Витошко лале".

Ева Вукадинова с подиум в Словения

Ева Вукадинова зае второ място на слалом в националното първенство на Словения при девойките.

Мария Киркова с впечатляващ бенефис

Най-успешната българска алпийка, Мария Киркова приключи професионалната си кариера с голям бенефис на писта "Витошко лале".

генерални спонсори

партньори