С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Банско приема финалистите от "Научи се да караш ски"

Ски курорт №1 Банско за поредна година е домакин на финалистите от 10-ото издание на проекта на Българската федерация по ски и Министерството на младежта и спорта, "Научи се да караш ски". Победителите при момчетата и момичетата от Витоша, Парк Родопи, Пампорово, Осогово, Беклемето, Банско и Боровец получиха като награда 4-дневна ски ваканция на пистите под връх "Тодорка". Новите таланти в ските се обучават от професионалните ски инструктори на "Юлен" и са настанени в 4-звездната перла на града, хотел "Стражите ", където за тях се грижи екипът на управителя, Димитър Ваканчин. В първия си ден от лагера в Банско, финалистите се срещнаха и с президента на БФСки Цеко Минев и неговия заместник Георги Бобев. Двамата им пожелаха да продължат да обичат ските и планината.
"Това, че успяхме в последните 10 години да обучим 30 000 деца в проекта "Научи се да караш ски" е едно от най-големите постижения на федерацията ни, коментира Цеко Минев. - Българската федерация по ски бе наградена от ФИС като първата федерация успяла да реализира толкова мащабен проект в полза на децата и връщането им към снега. Това е проект пряко е свързан с планината и обичта на децата към зимните спортове, природата и нейното опазване. Желанието ни е тази програма да стигне до още повече деца, защото над 60% от миналите през нея остават в ските. Да се включат в "Научи се да караш ски" искат много училища и то от градове като Варна, Пловдив и Бургас, където няма в близост планина. Стотици писма има във федерацията и Районните инспекторати от желаещи да станат част от тази програма. Това е наистина признание за това, което правим. За този период, от почти седмица, през който децата са в "Научи се да караш ски" те безплатно, благодарение на Министерството на младежта и спорта, спонсорите ни и всички курорти успяват да започнат да практикуват този наистина красив спорт - алпийските ски. Дано този проект продължи, защото чрез него децата стават по-здрави, обикват природата и искат да се сред нея и да практикуват любимия си спорт".
През тази година програмата се осъществява с подкрепата на Мтел, Макс спорт и фирма VISTA AWT.

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Алберт Попов на корицата на Forbes България

Алберт Попов попадна в класацията "30 под 30" на списание Forbes България.

БФСки проведе опреснителен семинар на ФИС

Българската федерация по ски бе домакин на годишния опреснителен семинар на ФИС, за технически делегати по ски алпийски дисциплини

Елитът в ските идва за Световната купа в Банско

Днес в София се проведе първата пресконференция посветена на Световната купа и старта на новия състезателен сезон на БФСки.

генерални спонсори

партньори