С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Банско приема финалистите от "Научи се да караш ски"

Ски курорт №1 Банско за поредна година е домакин на финалистите от 10-ото издание на проекта на Българската федерация по ски и Министерството на младежта и спорта, "Научи се да караш ски". Победителите при момчетата и момичетата от Витоша, Парк Родопи, Пампорово, Осогово, Беклемето, Банско и Боровец получиха като награда 4-дневна ски ваканция на пистите под връх "Тодорка". Новите таланти в ските се обучават от професионалните ски инструктори на "Юлен" и са настанени в 4-звездната перла на града, хотел "Стражите ", където за тях се грижи екипът на управителя, Димитър Ваканчин. В първия си ден от лагера в Банско, финалистите се срещнаха и с президента на БФСки Цеко Минев и неговия заместник Георги Бобев. Двамата им пожелаха да продължат да обичат ските и планината.
"Това, че успяхме в последните 10 години да обучим 30 000 деца в проекта "Научи се да караш ски" е едно от най-големите постижения на федерацията ни, коментира Цеко Минев. - Българската федерация по ски бе наградена от ФИС като първата федерация успяла да реализира толкова мащабен проект в полза на децата и връщането им към снега. Това е проект пряко е свързан с планината и обичта на децата към зимните спортове, природата и нейното опазване. Желанието ни е тази програма да стигне до още повече деца, защото над 60% от миналите през нея остават в ските. Да се включат в "Научи се да караш ски" искат много училища и то от градове като Варна, Пловдив и Бургас, където няма в близост планина. Стотици писма има във федерацията и Районните инспекторати от желаещи да станат част от тази програма. Това е наистина признание за това, което правим. За този период, от почти седмица, през който децата са в "Научи се да караш ски" те безплатно, благодарение на Министерството на младежта и спорта, спонсорите ни и всички курорти успяват да започнат да практикуват този наистина красив спорт - алпийските ски. Дано този проект продължи, защото чрез него децата стават по-здрави, обикват природата и искат да се сред нея и да практикуват любимия си спорт".
През тази година програмата се осъществява с подкрепата на Мтел, Макс спорт и фирма VISTA AWT.

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Сноуборд 16.08.2019

Радо Янков с ползотворен лагер на Белмекен

Носителят на Световната купа в сноуборда за 2016-а, Радослав Янков приключи едноседмичния си лагер на Високопланинската база Белмекен.

Алпийците тренират с настроение на Саас-Фе

Водещите български скиори започнаха подготвителния си лагер на сняг на глетчера Саас-Фе (Швейцария).

Сноуборд 12.07.2019

БФСки организира треньорски семинар за кондиционна подготовка по Сноуборд

На 15-16.07.2019г. БФСки ще проведе треньорски семинар за кондиционна подготовка по Сноуборд. В семинара ще се включат всички клубни треньори от страната, както и част от треньорите по Freestyle Ski

генерални спонсори

партньори