С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Алберт Попов открива сезона в Зьолден

Бронзовият медалист в гигантския слалом от световното първенство по ски за младежи в Давос 2018, Алберт Попов ще представя България на откриването на сезона в Световната купа в Зьолден (27-28 октомври). Днес, главният съдия на стартовете при мъжете, Маркус Валднер обяви, че ФИС дава зелена светлина за провеждането на стартовете в Зьолден. По програма на 27-и октомври е гигантският слалом при жените, а ден по-късно и този при мъжете. Попов и неговият треньор Иво Борисов пътуват за Зьолден.
Поради оскъдния сняг в Европа, Камен Златков и треньорът на националите, Сергей Комаров тренират на пистата в зала "Друскининкай" в Литва.
Другият ни състезател от "А" отбора, Йоан Тодоров се прибра до София, за да му бъдат извадени винтовете от крака, които му бяха поставени през зимата по време на операцията.
Националите от мъжкия "Б" отбор начело с Димитър Христов и водещите ни състезателки при жените продължават тренировки на глетчера Хунтертукс.

Пл. Вълков, пресаташе БФСки

Ски скок 13.01.2019

Зографски с точки за Световната купа в 10-и пореден старт

Владимир Зографски завърши на 27-мо място в кръга от Световната купа във Вал ди Фиеме (Италия).

Алберт и Камен ще участват в Аделбоден

Водещите ни състезатели в алпийските ски, Алберт Попов и Камен Златков ще участват на Световната купа в Аделбоден (Швейц).

Сноуборд 09.01.2019

Радо Янков с 200 точки в Бад Гащейн

Водещият ни сноубордист, Радослав Янков спечели 200 точки от паралелния слалом (ПСЛ) в Бад Гащейн (Ав).

генерални спонсори

партньори