С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Самоков вече има обновена шанца за ски скок

Обновената шанца за ски скок в Самоков днес бе официално открита. Въпреки есенния дъжд, на церемонията присъстваха много деца, родители и официални гости. Българската федерация по ски бе представена от вицепрезидента Георги Бобев, отговорника за направление "Ски скок" и двигател на проекта за шанцата Захари Сотиров, а община Самоков от кмета Владимир Георгиев и неговия заместник Люба Кленова.

Сред гостите бе и световният шампион за юноши в ски скока, Владимир Зографски и легендарният Валентин Божичков, носител на Европейската купа. Много деца трениращи ски скок дойдоха да тестват новата шанца и да покажат какво са научили. За тяхна радост бе проведено и състезание на К6 и К12. Малчуганите имаха право на направят по 2 скока от всяка шанца, а оценяването им бе поверено лично на олимпийския вицешампион в отборното от Олимпиадата в Калгари'88 и настоящ треньор на Владимир Зографски в националния, Матиаж Зупан (Слвн). Асистираше му бившият национал и олимпиец Георги Жарков.

Преди началото на състезанието, всички бяха поздравени от кмета на Самоков Владимир Георгиев и вицепрезидента на БФСКи Георги Бобев. Поздрав към гостите имаше и от Владимир Зографски. В състезанието на К6 при момичетата първа е Анна Бандрова, пред Яна Балканска и Натали Николова. При момчетата спечели Петър Бандров, пред Лазар Игнатов и Максим Коцев. На К12 победата бе за Георги Караджинов, пред Камен Сотиров и Мони Николов. Медалите и материалните награди на призьорите връчиха Владимир Георгиев, Георги Бобев и Владимир Зографски.

Шанцата в Самоков бе реновирана през лятото с подкрепата на БФСки, Община Самоков и частни дарители. Идеята е през следващата година да бъдат направени още 2 малки шанци и по този начин да се даде възможност на повече деца да тренират ски скок.

Пл. Вълков, пресаташе БФСки

Перспективите пред България да бъде домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2028 г. бяха обсъдени на работна среща в президентската институция

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

генерални спонсори
партньори