С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Алберт с историческо класиране за Световната купа

Водещият ни алпиец, Алберт Попов пренаписа историята на българските ски днес в Леви (Финландия). На пистата "Леви Блек", 21-годишният софиянец стартира с №75 в първия манш и след перфектно каране завърши 22-и и така, за първи път намери място в топ 30 за втория манш. В него Алберт също кара много добре и зае 20-о място в крайното класиране, с което спечели и 11 точки за световната купа, в която участват над 10 000 алпийци от цял свят. Исторически погледнато, това са първите точки в слалома на наш скиор от ерата на Петър Попангелов. За последни Пепо взима точки на 16 декември в Мадона ди Камплио (Ит), където завършва 14-и. Натурализираният австриец, Килиан Албрехт също спечели точки за България за последно на 24 януари 2010-а година, когато бе 21-и на слалома в Кицбюел (Ав).

Успехът на Аби идва в годината, в която спечели и бронзов медал от световното младежко в Давос и бе 28-и на Олимпиадата в ПьонгЧанг. Точно преди 3 години и един ден, Алберт пострада сериозно в катастрофата в Зьолден, при която загина и треньорът на националите, Драго Грубелник. Тази седмица Попов и Камен Златков направиха квалификация за единствената квота, която България има за слалома в Леви. Въпреки болките, които Алберт имаше и съмнения за счупване, той кара на обезболяващи и изпревари с малко Камен, а с това си заслужи и мястото на слалома в Леви.
"Чувствам се супер, коментира след днешното състезание Попов. - За втория манш бях развълнуван, но не се присетнявах. Може би бях малко предпазлив във финала, но в трудната стръмна част карах много добре. След състезанието всички участници ме поздравиха за класирането. Те знаят кой съм и вече все по-често ще ме виждат в топ 30 на Световната купа". За Попов, днешният старт бе едва девети за световната купа, като той бе и най-младият завършил състезанието и то с най-задния стартов номер.

Пл. Вълков, пресаташе БФСки

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори