С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Камен Златков с рекорд в Европейската купа

Рекордно класиране в кариерата си в Европейската купа постигна днес националът в алпийските ски, Камен Златков. На слалома в Леви (Финл) 21-годишният софиянец зае 11-о място с време 1:47,94 мин. В първия манш Камен бе 23-и, а с осмо време във втория завърши на 1,08 сек. от победителя Алекс Винатцер (Ит). Втори с 1:47,48 мин. е Линус Щрасер (Гер), а трети с 1:47,51 мин. е Александър Хорошилов (Рус). Осми на 0,10 сек. пред Камен е олимпийският шампион в слалома от Ванкувър 2010, Джулиано Рацоли (Ит). 

"Още преди състезанието се чувствах много добре, защото на тренировките давах добри времена. Вчера направих стабилен първи манш, без риск и грешки и бях в добра позиция за втория. Тогава реших да рискувам и една малка грешка ме извади от трасето. Днес направих два стабилни манша и резултатът бе на лице", коментира след състезанието в Леви националът.
Досега в кариерата си, Златков имаше като най-добро представяне в Европейската купа - 19-о място на слалома в Берхтесгаден (Гер) на 11 март 2018-а година. Общо до момента, Камен има вече 5 влизания в първите 30 за Европейската купа.
От Леви, националът лети утре за Китай, където в Уанглонг (4-7 декември) и после в Тайуу (10-13-и декември) ще кара в 4 гигантски и 4 слалома за континеталната Далекоизточна купа, която е с ранга на Европейската купа.

Днешното класиране на Камен е поредното силно представяне на алпийците ни от началото на сезона. На 18-и ноември бронзовият медалист от световното за младежи в Давос 2018, Алберт Попов зае 20-о място в слалома за Световната купа в Леви. Това бе първо влизане на Алберт в зоната на точките за СК. Благодарение на този резултат, на слалома в Мадона ди Кампилио на 22 декември България вече ще има двама състезатели за Световната купа. Там ще стартират и Алберт и Камен.

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори