С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Заднепровска шеста на старта на сезона

Националката в алпийските ски, Гергана Заднепровска (на снимката) откри новия състезателен сезон с шесто място на гигантския слалом за ФИС, в Санта Катерина (Ит). Гергана даде общо време от двата манша от 1:55,19 мин. и изостана от първата, Марика Машерона (Ит) с 1,66 сек. Ева Вукадинова бе 13-а в първия манш, но не завърши втория манш.
Във втория гигантски слалом в Санта Катерина, Заднепровска не завърши първия манш, а Вукадинова зае 14-о място на 2,94 сек от победителката.
По програма, женският национален тим, воден от Стефан Георгиев, ще стартира през декември още в Диентен (Ав) на 15/16-ти, Шладминг (Ав) на 19/20-ти и в Рогла (Слвн) на 22/23-ти.

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

"Юлен" спечели и четирите титли в слалома от държавното първенство на най-младите

Най-добрите 75 алпийци при децата (до 14 и 16 г) стартираха в дисциплината слалом от втория ден на държавното първенство, което се провежда на писта "Витошко лале".

Ева Вукадинова с подиум в Словения

Ева Вукадинова зае второ място на слалом в националното първенство на Словения при девойките.

Мария Киркова с впечатляващ бенефис

Най-успешната българска алпийка, Мария Киркова приключи професионалната си кариера с голям бенефис на писта "Витошко лале".

генерални спонсори

партньори