С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Алберт Попов спечели и двата слалома за купа "Юлен"

Водещият ни алпиец, Алберт Попов (Мотен) спечели и двата слалома за купа "Юлен", проведени днес в Банско. Стартовете са от календера на ФИС и БФСки, а организатор е "Юлен" АД. На писта №8, Попов спечели първия слалом с общо време от 1:22,80 мин. Втори на 0,08 сек остана другият ни национал, Камен Златков (Мотен), а трети на 2,46 сек е Йоанис Антонио (Гър). Във втория слалом, Попов финишира за първото място с 1:23,85 мин. Втори е третият ни представител на националния тим, Йоан Тодоров ("Юлен") с 1:25,59 мин, а трети е Калин Златков ("Юлен") от "Б" отбора на България с 1:25,76 мин. Камен Златков не завърши първия манш.
При дамите победите и в двата слалома са за националки. В първия спечели Ева Вукадинова ("Боровец"), а във втория №1 е Гергана Заднепровска ("Юлен").
Участие в състезанията, които са първи при мъжете и жените за новия сезон в България, взеха 58 алпийци от 8 нации. Призьорите бяха наградени от председателя на БФСки, Цеко Минев и неговия заместник, Георги Бобев.

Пл. Вълков, пресаташе БФСки

"Юлен" спечели и четирите титли в слалома от държавното първенство на най-младите

Най-добрите 75 алпийци при децата (до 14 и 16 г) стартираха в дисциплината слалом от втория ден на държавното първенство, което се провежда на писта "Витошко лале".

Ева Вукадинова с подиум в Словения

Ева Вукадинова зае второ място на слалом в националното първенство на Словения при девойките.

Мария Киркова с впечатляващ бенефис

Най-успешната българска алпийка, Мария Киркова приключи професионалната си кариера с голям бенефис на писта "Витошко лале".

генерални спонсори

партньори