С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Алберт Попов спечели и двата слалома за купа "Юлен"

Водещият ни алпиец, Алберт Попов (Мотен) спечели и двата слалома за купа "Юлен", проведени днес в Банско. Стартовете са от календера на ФИС и БФСки, а организатор е "Юлен" АД. На писта №8, Попов спечели първия слалом с общо време от 1:22,80 мин. Втори на 0,08 сек остана другият ни национал, Камен Златков (Мотен), а трети на 2,46 сек е Йоанис Антонио (Гър). Във втория слалом, Попов финишира за първото място с 1:23,85 мин. Втори е третият ни представител на националния тим, Йоан Тодоров ("Юлен") с 1:25,59 мин, а трети е Калин Златков ("Юлен") от "Б" отбора на България с 1:25,76 мин. Камен Златков не завърши първия манш.
При дамите победите и в двата слалома са за националки. В първия спечели Ева Вукадинова ("Боровец"), а във втория №1 е Гергана Заднепровска ("Юлен").
Участие в състезанията, които са първи при мъжете и жените за новия сезон в България, взеха 58 алпийци от 8 нации. Призьорите бяха наградени от председателя на БФСки, Цеко Минев и неговия заместник, Георги Бобев.

Пл. Вълков, пресаташе БФСки

Ски скок 24.06.2019

Първо състезание по ски скок за сезона

На възстановената ски шанца в Самоков, в неделя се проведе първото за сезона състезание по ски скок.

Банско с висока оценка от инспекцията на ФИС

Екип на ФИС, воден лично от новия рейс директор на стартовете за световната купа в алпийските ски за жени - Петер Гердол, инспектира днес ски зона Банско.

Първият летен лагер на алпийците приключи

Днес приключва първият лагер по физическа подготовка от подготвителния период на националния отбор по ски алпийски дисциплини.

генерални спонсори

партньори