С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Алберт Попов спечели и двата слалома за купа "Юлен"

Водещият ни алпиец, Алберт Попов (Мотен) спечели и двата слалома за купа "Юлен", проведени днес в Банско. Стартовете са от календера на ФИС и БФСки, а организатор е "Юлен" АД. На писта №8, Попов спечели първия слалом с общо време от 1:22,80 мин. Втори на 0,08 сек остана другият ни национал, Камен Златков (Мотен), а трети на 2,46 сек е Йоанис Антонио (Гър). Във втория слалом, Попов финишира за първото място с 1:23,85 мин. Втори е третият ни представител на националния тим, Йоан Тодоров ("Юлен") с 1:25,59 мин, а трети е Калин Златков ("Юлен") от "Б" отбора на България с 1:25,76 мин. Камен Златков не завърши първия манш.
При дамите победите и в двата слалома са за националки. В първия спечели Ева Вукадинова ("Боровец"), а във втория №1 е Гергана Заднепровска ("Юлен").
Участие в състезанията, които са първи при мъжете и жените за новия сезон в България, взеха 58 алпийци от 8 нации. Призьорите бяха наградени от председателя на БФСки, Цеко Минев и неговия заместник, Георги Бобев.

Пл. Вълков, пресаташе БФСки

Ски скок 13.01.2019

Зографски с точки за Световната купа в 10-и пореден старт

Владимир Зографски завърши на 27-мо място в кръга от Световната купа във Вал ди Фиеме (Италия).

Алберт и Камен ще участват в Аделбоден

Водещите ни състезатели в алпийските ски, Алберт Попов и Камен Златков ще участват на Световната купа в Аделбоден (Швейц).

Сноуборд 09.01.2019

Радо Янков с 200 точки в Бад Гащейн

Водещият ни сноубордист, Радослав Янков спечели 200 точки от паралелния слалом (ПСЛ) в Бад Гащейн (Ав).

генерални спонсори

партньори