С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Първо състезание по ски скок в Самоков след пауза от 10 години

На 6 януари бе проведено първото от 10 години състезание по ски скок за момчета и момичета младша и старша възраст и деца до 9 години. На възстановените през миналата есен 5 и 10 метрови шанци в Самоков бе проведено състезание за купите и наградите на СК "Витоша ски". Участие взеха повече от 20 деца от клубовете в София и Самоков, които показаха огромен ентусиазъм и завидно израстване за изминалите няколко месеца. Това дава големи надежди за продължаване на традицията на този красив спорт в България. От Австрия, по телефона специални поздрави на участниците изпрати Владимир Зографски, който е започнал своята кариера на същото място преди около 20 години.
Победители са:
- деца на 5 метрова шанца - Веселин Славков от "Витоша ски"
10 м. шанца
- до 9 години - Божидар Везенков от "Витоша ски"
- момичета до 12 години - Яна Балканска от "Витоша ски"
- момчета до 12 години - Георги Караджинов от ОУТИПИ Самоков
- момчета до 15 години - Иван Славков от "Витоша ски"

Пл. Вълков, пресаташе БФСки

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори