С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Плакет и картина от БФСки за Петър Попангелов

Скиор №1 на България, Петър Попангелов празнува днес 60-ия си рожден ден на Боровец.

Тържествата започнаха със спускане на млади таланти на ските от Самоков, които подариха на Пепи 60 карамфила. След това от "Бороспорт", които бяха организатори на хубавия празник, поканиха гостите на церемонията в хотел "Рила". Там, всички видяха документалния филм за Пепи - "Попангелов - от Боровец до Алпите".

След това юбилярът получи поздравителни адреси от президента Румен Радев, министъра на младежта и спорта Красен Кралев и председателя на БОК Стефка Костадинова.

Президентът на БФСКи Цеко Минев уважи тържеството, като подари на Пепи сребърен плакет и картина, за приноса му в развитието на българските ски. Попангелов получи и ВИП покани за Световната купа в Банско (22-24 февруари).

Специални видео поздрави за великия скиор изпратиха най-успешният български футболист - Христо Стоичков, носителят на 5 големи Световни купи в ските - Марк Жирардели и най-добрият италиански скиор - Алберто Томба.

Много приятели на Попангелов също дойдоха на тържеството и връчиха своите подаръци на рожденика. След официалната част дойде време и за тортата, приготвена от "Бороспорт".

 

Пл. Вълков, пресаташе БФСки

Талантите ни в ски скока със стартове в Руполдинг

Младите български таланти в ски скока участваха във финалите на лятната верига за момичета и момчета в Руполдинг (Гер).

БФСки и НСА подписаха договор за дългосрочно партньорство

Договор за дългосрочно сътрудничество подписаха днес президентът на Българската федерация по ски и член на Съвета на ФИС Цеко Минев и ректорът на Национална спортна академия „Васил Левски“, проф. Николай Изов.

Купа „Самоков“ – „Мемориал Сотир Сотиров“

Точно 21 състезатели по ски скок взеха участие в четвъртото издание на Купа „Самоков“, вече „Мемориал Сотир Сотиров“.

генерални спонсори
партньори