С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Малшанс за алпийците ни в слалома

Тотален малшанс споходи днес и тримата ни участници в слалома от Световното първенство по ски алпийски дисципини в Оре (Шв). Алберт Попов стартира с 21-и номер по тежкото, за пореден път трасе в Оре, но малко преди финала кол му мина между ските и не завърши. Малко след това, Камен Златков, който бе с 36-и номер също не завърши първия манш. Единствено Йоан Тодоров, който стартира с 82-и номер влезе във втория с 21-о време. И той обаче нямаше късмета да завърши. Тримата ни топ състезатели със сигурност са натрупали необходимия опит от това първенство, който ще им помогне за напред. Попов, Златков и Тодоров ще представят България на стартовете от Световната купа в Банско (22-24 февруари).
Световен шампион днес в Оре стана Марсел Хиршер (Ав). Тройката допълниха сънародниците му Михаел Мат и Марко Шварц. Това се случва за първи път в дисциплината на световно първенство. Следващият шампионат на планетата ще е в Кортина Д'Ампецо (Ит) през 2021 г.

Пл. Вълков, пресаташе БФСки

Българската федерация по ски закри състезателен сезон 2021/22

С официална церемония тази вечер, Българската федерация по ски закри един от най-успешните състезателни сезони – 2021/2022.

Алберт Попов е Спортист №1 на България и за месец март

Най-добрият български скиор Алберт Попов за втори пореден месец бе избран от спортните журналисти за "Спортист на месеца". Алпиецът спечели доверието на медиите с 4-то си място в слалома от финалите на Световната купа в Мерибел/Куршевел (Франция).

Завърши финалният лагер от „Научи се да караш ски“

Днес, в ски зона Банско завърши 4-дневният лагер за финалистите от 13-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори