С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Малшанс за алпийците ни в слалома

Тотален малшанс споходи днес и тримата ни участници в слалома от Световното първенство по ски алпийски дисципини в Оре (Шв). Алберт Попов стартира с 21-и номер по тежкото, за пореден път трасе в Оре, но малко преди финала кол му мина между ските и не завърши. Малко след това, Камен Златков, който бе с 36-и номер също не завърши първия манш. Единствено Йоан Тодоров, който стартира с 82-и номер влезе във втория с 21-о време. И той обаче нямаше късмета да завърши. Тримата ни топ състезатели със сигурност са натрупали необходимия опит от това първенство, който ще им помогне за напред. Попов, Златков и Тодоров ще представят България на стартовете от Световната купа в Банско (22-24 февруари).
Световен шампион днес в Оре стана Марсел Хиршер (Ав). Тройката допълниха сънародниците му Михаел Мат и Марко Шварц. Това се случва за първи път в дисциплината на световно първенство. Следващият шампионат на планетата ще е в Кортина Д'Ампецо (Ит) през 2021 г.

Пл. Вълков, пресаташе БФСки

Талантите ни в ски скока със стартове в Руполдинг

Младите български таланти в ски скока участваха във финалите на лятната верига за момичета и момчета в Руполдинг (Гер).

БФСки и НСА подписаха договор за дългосрочно партньорство

Договор за дългосрочно сътрудничество подписаха днес президентът на Българската федерация по ски и член на Съвета на ФИС Цеко Минев и ректорът на Национална спортна академия „Васил Левски“, проф. Николай Изов.

Купа „Самоков“ – „Мемориал Сотир Сотиров“

Точно 21 състезатели по ски скок взеха участие в четвъртото издание на Купа „Самоков“, вече „Мемориал Сотир Сотиров“.

генерални спонсори
партньори