С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Малшанс за алпийците ни в слалома

Тотален малшанс споходи днес и тримата ни участници в слалома от Световното първенство по ски алпийски дисципини в Оре (Шв). Алберт Попов стартира с 21-и номер по тежкото, за пореден път трасе в Оре, но малко преди финала кол му мина между ските и не завърши. Малко след това, Камен Златков, който бе с 36-и номер също не завърши първия манш. Единствено Йоан Тодоров, който стартира с 82-и номер влезе във втория с 21-о време. И той обаче нямаше късмета да завърши. Тримата ни топ състезатели със сигурност са натрупали необходимия опит от това първенство, който ще им помогне за напред. Попов, Златков и Тодоров ще представят България на стартовете от Световната купа в Банско (22-24 февруари).
Световен шампион днес в Оре стана Марсел Хиршер (Ав). Тройката допълниха сънародниците му Михаел Мат и Марко Шварц. Това се случва за първи път в дисциплината на световно първенство. Следващият шампионат на планетата ще е в Кортина Д'Ампецо (Ит) през 2021 г.

Пл. Вълков, пресаташе БФСки

Сноуборд 16.08.2019

Радо Янков с ползотворен лагер на Белмекен

Носителят на Световната купа в сноуборда за 2016-а, Радослав Янков приключи едноседмичния си лагер на Високопланинската база Белмекен.

Алпийците тренират с настроение на Саас-Фе

Водещите български скиори започнаха подготвителния си лагер на сняг на глетчера Саас-Фе (Швейцария).

Сноуборд 12.07.2019

БФСки организира треньорски семинар за кондиционна подготовка по Сноуборд

На 15-16.07.2019г. БФСки ще проведе треньорски семинар за кондиционна подготовка по Сноуборд. В семинара ще се включат всички клубни треньори от страната, както и част от треньорите по Freestyle Ski

генерални спонсори

партньори