С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Малшанс за алпийците ни в слалома

Тотален малшанс споходи днес и тримата ни участници в слалома от Световното първенство по ски алпийски дисципини в Оре (Шв). Алберт Попов стартира с 21-и номер по тежкото, за пореден път трасе в Оре, но малко преди финала кол му мина между ските и не завърши. Малко след това, Камен Златков, който бе с 36-и номер също не завърши първия манш. Единствено Йоан Тодоров, който стартира с 82-и номер влезе във втория с 21-о време. И той обаче нямаше късмета да завърши. Тримата ни топ състезатели със сигурност са натрупали необходимия опит от това първенство, който ще им помогне за напред. Попов, Златков и Тодоров ще представят България на стартовете от Световната купа в Банско (22-24 февруари).
Световен шампион днес в Оре стана Марсел Хиршер (Ав). Тройката допълниха сънародниците му Михаел Мат и Марко Шварц. Това се случва за първи път в дисциплината на световно първенство. Следващият шампионат на планетата ще е в Кортина Д'Ампецо (Ит) през 2021 г.

Пл. Вълков, пресаташе БФСки

Алберт Попов на корицата на Forbes България

Алберт Попов попадна в класацията "30 под 30" на списание Forbes България.

БФСки проведе опреснителен семинар на ФИС

Българската федерация по ски бе домакин на годишния опреснителен семинар на ФИС, за технически делегати по ски алпийски дисциплини

Елитът в ските идва за Световната купа в Банско

Днес в София се проведе първата пресконференция посветена на Световната купа и старта на новия състезателен сезон на БФСки.

генерални спонсори

партньори