С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Алберт Попов и Ивайло Борисов са спортист и треньор №1 за месец януари

Днес, на специална церемония в Пресклуб „България“, най-добрият ни скиор Алберт Попов и неговият треньор Ивайло Борисов бяха наградени за спортист и треньор №1 за месец януари в традиционната анкета на Пресклуба сред спортните медии и редакции. Попов получи 19 гласа от участвалите в анкетата 19 редакции, а Борисов има 16 гласа, 2 гласа получи старши треньорът на ВК Хебър /Пз/, а 1 глас има Небойща Видич – наставник на БК „Балкан“.
21-годишният Алберт Попов направи два пробива в топ 10 на Световната купа в дисциплината слалом през първия месец от годината. Първо той завърши на 9-та позиция в Кицбюел (Австрия) на 26 януари, а три дни след това се класира на 6-то място в Шладминг (Австрия).
“Сезонът за мен беше страхотен. Преди неговото начало целта ни беше да запишем поне 1 точка за Световната купа, а в края на сезона спечелихме 95. Сега ми предстои републиканския шампионат в Банско, след което ще имам няколко седмици почивка. Гледам напред към новия сезон и съм гладен за още повече успехи. Искам да благодаря на моето семейство, на всички хора във Федерацията по ски, начело с президента Цеко Минев и най-вече на моя треньор Ивайло Борисов. Без него нямаше как да изживеем тази обща наша мечта, която осъществяваме в момента”, заяви Попов при получаване на наградата и допълни:
„Аз очаквах в началото на сезона да постигна по-добри резултати в гигантския слалом, а най-големите успехи ги постигнах в слалома. Продължаваме паралелно да тренирам слалом и гигантски слалом. За спускане и Супер Г засега не мисля. Най-радостният момент за мен бе, когато след състезанието в Шладминг дойде лично да ме поздрави Кристоферсен. Очакванията към мен вече са по-големи, вниманието от страна на медиите -също, но това не ми пречи, а още повече ме мотивира. На първо място за мен е работата и самите тренировки, а след това са резултатите”, заключи Попов.
“Аз също искам да благодаря на Алберт за усилията и това, че ме изтърпява. Благодаря и на всички, които му стискат палци и оценяват нашите резултати. Постиженията на Алберт не са случайни и не са станали от днес за утре. Те са плод на дългогодишна работа, която сега започна да се отплаща. Още на първия старт за сезона, в Леви (Финландия) на 18 ноември, влязохме в точките с 20-то място и усетихме тогава, че сезонът ще бъде добър. Бяхме едновременно и радостни, и изненадани, но продължихме усърдната работа. По време на състезанията в слалома и в гигантския слалом, Алберт се състезава със скиори, от които 70 или дори 80 % са се специализирали само в едната дисциплина. Днес е невъзможно някой да кара и четирите дисциплини. Има голяма вероятност подготовката за следващия сезон да я проведем на друг континент – в Аржентина или в Нова Зеландия. Ние ще продължим да се борим и в слалома, и в гигантския слалом, като се надявам Алберт да бъде сред 30-те най-добри и в някои от състезанията да се качи и на подиума“, коментира Ивайло Борисов.

Пл. Вълков, пресаташе БФСки

Националите по ски се включиха в старта на летния сезон в Банско

Националите по ски, начело с Алберт Попов се включиха в старта на летния сезон в Банско.

Home office организация на работа за служителите на Българската федерация по ски

В съответствие с наложените ограничения и препоръки за възпиране разпространението на COVID-19 Българска федерация по ски преминава към HOME OFFICE организация на работа. По обективни причини оставащите прояви от Държавния спортен календар на БФСки няма да бъдат проведени. При възможност, отменените Държавни първенства за 2020г. ще бъдат проведени през месец декември.

Сноуборд 09.03.2020

60 сноубордисти участваха в Държавното първенство по Биг Еър

Осогово бе домакин на Държавното първенство по сноуборд в дисциплината Биг Еър.

генерални спонсори

партньори