С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Мария Киркова с впечатляващ бенефис

Най-успешната българска алпийка, Мария Киркова приключи професионалната си кариера с голям бенефис на писта "Витошко лале". На организираното от БФСки и "Витоша ски" изпращане, дойдоха над 300 приятели на Мария, сред които много бивши и настоящи състезатели. Сред гостите бяха сноубордист №1, Радослав Янков и водещият ни ски бегач, Веселин Цинзов. Начело на алпийците пък бе Алберт Попов. Да се включат в паралелния слалом дойдоха и останалите ни водещи състезатели - Камен Златков и Йоан Тодоров, както и Бояна Радева и Иван Главчев. На финала на писта "Витошко лале" бе подреден атрактивен паралелен гигантски слалом на осветление. 

Един срещу друг на Лалето застанаха отборите на "Мария и приятели", начело с Киркова и "Нова генерация", начело с Алберт Попов. Двата тима бяха от по 16 състезатели. В тима на Мария бяха вицепрезидентът на БФСки Георги Бобев, легендарният бивш състезател и шеф на много от стартовете за Световната купа в Банско Валентин Стефанов, бившият шеф на алпийците Иван Каневчев и настоящият Иван Гребенчарски.
След много емоции и отлични изпълнения, именно Киркова и Попов стигнаха до финала, който именитата алпийка спечели. Под бурните овации на феновете си, сред които и много млади таланти, Киркова бе затрувана от награди. Преди това, в нейна чест имаше и атрактивна заря. Призовете за паралелния слалом връчиха Цеко Минев, президент на БФСки, Георги Бобев, вицепрезидент на БФСки и Радослав Пеев от "Витоша ски", който ръководеше бенефиса. Минев подари огромен букет на алпийката, както и юбилеен медал по повод 10 години световна купа в Банско. Киркова е единствената българска алпийка участвала и в трите световни купи в Банско. Мария получи и много подаръци от СК "Юлен", където продължава кариерата й, но вече като треньор по ски. Киркова благодари на всички за вниманието, на родителите си за това, че са я насочили към ските и на БФСки за подкрепата през годините. Пред журналистите тя призова правителството да помогне за реновирането на инфраструктурата на Витоша, за да може планината да стане отново достъпна за децата и хилядите фенове на белите спортове и туризма.

Пл. Вълков, пресаташе БФСки

Влади Зографски спечели нови точки за Световната купа

Владимир Зографски се класира на 26-о място в третото състезание от Световната купа за сезона, което се проведе на голямата шанца в Рука

График за опреснителни семинари и изпити за съдии към Българска федерация по ски

Изготвен е графикът за провеждане на опреснителни семинари и изпити за съдии към Българска федерация по ски

Камен Златков с втора поредна победа на слалом в Швеция

Камен Златков затвърди силната си форма, като във втори пореден ден спечели слалом за ФИС в Каабдалис.

генерални спонсори
партньори