С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Мария Киркова с впечатляващ бенефис

Най-успешната българска алпийка, Мария Киркова приключи професионалната си кариера с голям бенефис на писта "Витошко лале". На организираното от БФСки и "Витоша ски" изпращане, дойдоха над 300 приятели на Мария, сред които много бивши и настоящи състезатели. Сред гостите бяха сноубордист №1, Радослав Янков и водещият ни ски бегач, Веселин Цинзов. Начело на алпийците пък бе Алберт Попов. Да се включат в паралелния слалом дойдоха и останалите ни водещи състезатели - Камен Златков и Йоан Тодоров, както и Бояна Радева и Иван Главчев. На финала на писта "Витошко лале" бе подреден атрактивен паралелен гигантски слалом на осветление. 

Един срещу друг на Лалето застанаха отборите на "Мария и приятели", начело с Киркова и "Нова генерация", начело с Алберт Попов. Двата тима бяха от по 16 състезатели. В тима на Мария бяха вицепрезидентът на БФСки Георги Бобев, легендарният бивш състезател и шеф на много от стартовете за Световната купа в Банско Валентин Стефанов, бившият шеф на алпийците Иван Каневчев и настоящият Иван Гребенчарски.
След много емоции и отлични изпълнения, именно Киркова и Попов стигнаха до финала, който именитата алпийка спечели. Под бурните овации на феновете си, сред които и много млади таланти, Киркова бе затрувана от награди. Преди това, в нейна чест имаше и атрактивна заря. Призовете за паралелния слалом връчиха Цеко Минев, президент на БФСки, Георги Бобев, вицепрезидент на БФСки и Радослав Пеев от "Витоша ски", който ръководеше бенефиса. Минев подари огромен букет на алпийката, както и юбилеен медал по повод 10 години световна купа в Банско. Киркова е единствената българска алпийка участвала и в трите световни купи в Банско. Мария получи и много подаръци от СК "Юлен", където продължава кариерата й, но вече като треньор по ски. Киркова благодари на всички за вниманието, на родителите си за това, че са я насочили към ските и на БФСки за подкрепата през годините. Пред журналистите тя призова правителството да помогне за реновирането на инфраструктурата на Витоша, за да може планината да стане отново достъпна за децата и хилядите фенове на белите спортове и туризма.

Пл. Вълков, пресаташе БФСки

Алберт Попов с първи тренировки на сняг

Алберт Попов започна подготовката си за новия сезон с първи лагер на сняг

Националите по ски се включиха в старта на летния сезон в Банско

Националите по ски, начело с Алберт Попов се включиха в старта на летния сезон в Банско.

Home office организация на работа за служителите на Българската федерация по ски

В съответствие с наложените ограничения и препоръки за възпиране разпространението на COVID-19 Българска федерация по ски преминава към HOME OFFICE организация на работа. По обективни причини оставащите прояви от Държавния спортен календар на БФСки няма да бъдат проведени. При възможност, отменените Държавни първенства за 2020г. ще бъдат проведени през месец декември.

генерални спонсори

партньори