С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

"Сезонът не мина по най-добрия начин, но сме си извадили поуките"

"Винтерберг бе домакин и на последния ми старт за сезона, коментира след осмото си място в паралелния слалом от финалите на Световната купа по сноуборд Радослав Янков. - Изключително съм доволен от резултата и осмото место, на което успях да се класирам. В началото на състезателния ден, в квалификацията резултатите ми бяха по-слаби и заради това на осминафинала трябваше да карам срещу един от най-добрите състезатели за този сезон (Дмитрий Логинов, двукратен световен шампион за 2019-а). Въпреки това, с максималното бързо и чисто спускане, което направих успях да го победя, което беше много радостно за мен. Като цяло, сенозът не мина по най-желания, очакван и искан начин, но това е спортът. Има върхове, има и спадове. Трябва да се съобразяваме с тях. Да гледаме напред, да си вадим поуките и да надграждаме този опит, който всеки един състезател има. На всички вас, благодаря за подкрепата през целия сезон. И както съм казвал "Българите можем". В генералното класиране на паралелните дисциплини Янков е 21-и. В подреждането на малката купа в паралелния слалом Радослав е 9-и, а за паралелния гигантски слалом е 29-и. Най-предното класиране за българина за Световната купа през сезона е петото място на паралелния слалом в Москва. На световното първенство в Парк Сити (САЩ) Янков зае престижното седмо място в паралелния слалом и 26-о в паралелния гигантски.

Пл. Вълков, пресаташе БФСки

Владимир Зографски с първи точки от лятната верига Гран при

Владимир Зографски спечели днес първите си точки от лятната верига за Гран при.

Владимир Зографски открива сезона с новия си треньорски щаб

Владимир Зографски започва на 23 юли (събота) състезателния си сезон във Висла с нов треньорски екип.

ФИС инспектира Банско за Световната купа по сноуборд

Директорът на Световната купа по алпийски сноуборд, Уве Байер направи днес инспекция на Банско за предстоящата през януари 2023 г Световна купа.

генерални спонсори
партньори