С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Алберт с историческо класиране на слалома в Аделбоден

Алберт Попов се записа в историята на българските ски днес. Той зае 13-о място в слалома за Световната купа и стана първият ни алпиец спечелил точки, в тази дисциплина, на пистата "Куонингсбергли". Аби бе 27-и след първия манш, но със страхотен втори се изстреля до 13-ото място. Само във второто спускане той даде трето време, като дори победителят Даниел Юл (Швейц) и следващите 4-ма не успяха да дадат по-добро време от това на Попов. Със спечелените днес точки, Аби вече има 55 и е 24-и в класирането за малката световна купа в слалома. Във Вал Д'Изер той бе 12-и, а в Мадона Ди Кампилио - 15-и.
Сега му предстои участие на слалома във Венген на 19-и януари. Другият ни алпиец днес, Камен Златков зае 46-о място в първия манш, на 1,07 сек от влизане във втория. Той обаче показа, че вече навлиза във формата, която всички очакваме от него.

Пл. Вълков, пресаташе БФСки

Нов силен резултат за Алберт в Световната купа

Ново силно представяне в Световната купа по ски направи днес асът ни Алберт Попов.

Страхотен Алберт във Флахау и 16-о място за Световната купа

Алберт Попов направи уникално състезание на слалома за Световната купа във Флахау днес.

Нови победи в Банско за Калин и Юлия Златкови

Нови победи постигнаха в слаломите за купа „Юлен“ националите Калин и Юлия Златкови.

генерални спонсори
партньори