С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Алберт отново в топ 20 на Световната купа

Асът ни в алпийските ски, Алберт Попов направи пореден силен старт за Световната купа. В най-посещаваното състезание през сезона - нощния слалом в Шладминг (Ав) Аби зае 19-о място. Той бе едва 26-и след първия манш. С перфектен втори, в който даде пето време от всички 30, Попов се изкачи до 19-ата позиция. За Аби това е четвърти старт през сезона, в който той е в топ 20 за Световната купа. И в Шладминг до него бе и семейството му.

Камен Златков също стартира в слалома. Той обаче остана 47-и в първия манш и така не стигна до втория.
Победата в Шладминг бе за Хенрик Кристоферсен (Нор), който бе втори след първия манш. Във втория, Принцът на викингите сбърка в началото, но с отличен финал остана недостижим на върха. Лидерът от първото спускане, Маршо Шварц (Ав) сбърка фатално в началото и после се пусна само заради тези 40 000 дошли да го подкрепят за победата. Шварц остана на последното 27-о място. Протестираща дама по оскъдно облекло мина финала пред италианеца Алекс Винатцер. Тя спря хронометрите за първо време на Алекс, но след малко от Лонжин дадоха реалното време на алпиеца, което бе трето към момента.
В генералното подреждане за СК в слалома, след 8 от 12 старта, води Кристоферсен с 841 т. Втори е Алекси Пентюро със 722, а трети е Килде (Нор) със 700. За купата на слалом Кристоферсен пак е първи с 552 т, а Даниел Юл (Швейцария) е втори с 495 т. Алберт Попов е 28-и с 67. Следващият слалом е на 8 февруари в Шамони (Фр).

Пл. Вълков, пресаташе БФСки

Алпийците закриха сезона с два супергигантски слалома в Банско

Сезонът в алпийските ски бе закрит днес със състезания в Банско по супергигантски слалом (държавно първенство и купа „Капи“) за момичета и момчета, младша и старша възраст (до 14 и до 16 г).

Ясни са шампионите в паралелния гигантски слалом за купа „Капи“

Днес в ски зона Банско се проведоха първите стартове от детските състезания в алпийските ски за купа „Капи“, които се организират от СК „Юлен“

Малките скиори с нов празник на Банско

Слънчево време, отлични условия за ски и много емоции имаше и днес за най-малките скиори в Банско.

генерални спонсори
партньори